Veselé pohádky z rukávu aneb jak se Honzík měnil až se proměnil

Veselé pohádky z rukávu aneb jak se Honzík měnil až se proměnil https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/127884/vesele-pohadky-z-rukavu-aneb-jak-se-honzik-menil-az-se-promenil-127884.jpg 4 5 2

Šestiletý Honzík, jehož maminku odvezl tatínek do nemocnice, aby si přinesla domů děťátko, zůstal doma sám a začíná se bavit tím, že si ve své fantazii pozměňuje věci a hračky kolem v živé aktéry pohádkových příběhů, jejichž je svědkem nebo hrdinou.

Přidat komentář

surikata246
28.10.2018 4 z 5

Knížka se mi,když jsem byla malá moc líbila.

Jelitovna
18.11.2017 3 z 5

Jak už věková hranice "pro děti od pěti let" napovídá, je kniha určená pro hlasité čtení dospělými dětem. A nejen to, styl vyžaduje ochotu příběhy přímo procítěně přednášet. Pro představu, co vás čeká, asi stačí dva tři odstavečky z pohádky "O koníkovi kouzelníkovi":
"Počkat!" zvolal teď kouzelník. "Už tě mám, ty ptáčku, ty lapko, ty zlodějíčku, mlsoune mlsounovatý, ty pralinkový poberto. Vidím ti do tvého černého svědomí, vidím ti až do žaludku. Přiznej se, ty chmatáku! Jestli se nepřiznáš, proměním tě v pralinku a slupnu tě jako malinu!"
Malý nenápadný človíček, to nic, ten za groš kudla, takto Vincenc Laskomka, pralinkový poberta a chmaták, se přiznal.
Pokorně svěsil hlavu, stál tu jako hromádka neštěstí, jako zmoklá slepice, stál tu, jako by neuměl do pěti napočítat...
Pan strážmistr Lapkochňap, který napjatě sledoval kouzelnické představení, si konečně oddechl. Dostal svého zlodějíčka, který mu dlouho pil krev, který mu unikal jako pára, jako kouř a jako dým. Když si ho odváděl, lidé nadšeně tleskali, jásali, dupali a provolávali kouzelníkovi slávu."
Dítěti se knížka líbila na čtyři hvězdičky.