Vesele i vážně

Vesele i vážně https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/116535/vesele-i-vazne-116535.jpg 2 3 3

Do výboru z tvorby významného sovětského básníka jsou zařazeny kromě velké části jeho básní určených dětem i některé satirické verše a úryvky z delších prací. Přeložil, uspořádal a doslov napsal Jiří Taufer. Pro čtenáře od 7 let

Literatura světová Poezie Pro děti a mládež
Vydáno: , SNDK - Státní nakladatelství dětské knihy
Originální název:

Polnoje sobranije sočiněnij v trinadcati tomach


více info...

Přidat komentář

Mlikova
01.05.2023 odpad!

Držím ji jako historickou vzpomínku, je děsná, i když grafická úprava je zajímavá.

Corso
01.07.2020

Dalsia spomienka na detstvo. Zacinal som chodit do detskej kniznice, a tam som nasiel krasnu knihu. Majakovskij nebol 7rocnemu decku nijak znamy, ale basne o Leninovi nesokovali, lebo ho aj tak bola vsade plna prdel :) Co si vsak pamatam a dnes som to dohladal na googli, je podoba tej knihy. To je proste typograficky a sadzacsky orgazmus. Vsade krasne kolaze A.Hoffmeistera a strany prekladane potlacenymi foliami ktore doplnaju obrazky. To najdete malokde. Uz aj prehladavam antiky chcem ju znova drzat v rukach, dufam ze zozeniem a co najmenej poskodenu. S touto knihou sa niekto vyzabaval.


Atanone
22.07.2018 1 z 5

Vzpomněla jsem si,že jsem to kdysi dávno v rámci něčeho na škole přečetla. Tak jsem si dala tu práci a díky googlu jsem si přečetla znova,abych si připomněla.
Byvše dítětem vcelku odolným k tlaku autorit a věcem,do kterých mě nutili,tato "kniha" mnou prošla aniž by zanechala nějakou stopu. Teď s odstupem času mě ta knížka vyděsila. Ať už je výplodem skutečného přesvědčení,nebo nějakého pokryteckého záchvatu,děsí mě,že je určená dětem. Nejvíc mě vyděsila báseň "Komsomolská".
Mně vždy Majakovský připadal ZARPUTILÝ. Lepší slovo mě nenapadá. Četla jsem od něj kdysi i nějaké milostné básně a jen jsem se v tom utvrdila.
Díky googlu se mi podařilo spatřit fotografii,na které se ten člověk směje.Trochu z toho mrazí.