Veselá svině s račicí a depkou

Veselá svině s račicí a depkou https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/439959/bmid_vesela-svine-s-racici-a-depkou-SWM-439959.jpg 4 17 8

Kniha o nemoci, které se obává snad každá žena. I o ní jde ale vyprávět s humorem. Příběh o životě s rakovinou prsu, vyprávění syrově upřímné, přímočaré, bez patosu, ale i sarkastické a vtipné. Taková je kniha publicistky Andrey Kábelové. S nadhledem a často i s černým humorem v ní popisuje svůj osobní příběh. Jak reagovali její blízcí, když jim sdělila svou diagnózu? Jak o tom mluvit, anebo radši nemluvit s těmi ostatními? Co může nemocný očekávat od lékařů a také sám od sebe? A hlavně: jak žít během i po této zkušenosti „normální“ život? Čtivá kniha zachycuje autorčiny zásadní poznatky a zážitky, které mohou pomoci všem ženám, jimž vážná nemoc obrátí život naruby. S nimi i s jejich nejbližšími se Andrea Kábelová nyní – bez příkras a beze strachu – dělí o svůj tehdejší prožitek, obavy a naděje.... celý text

Přidat komentář

Lenndy
05.03.2022 4 z 5

I když má knížka těžké téma,moc hezky se čte. A věřím že pro autorku byla dobrou psychoterapií. I když mě teda nejdřív odrazovala obálka a název,jsem ráda že jsem knihu četla.

Fanda74
11.01.2022 5 z 5

Ufff, no co k tomu napsat - těžké téma napsané lehčí formou, ale prostě stejně těžké. Občas jsem se i zasmál, ale spíše ze zoufalství, nicméně dobře se to čte a myslím, že je dobré si to přečíst, i když zrovna tento problém nemáte. Nu, někdy je tedy pěkně naloženo.


Hakl54
04.01.2022 4 z 5

Nejdřív jsem autorce fandila, jak se poprala s vážnou nemocí, ale popis politické situace v Lipencích mě neseděl. Jako by si paní Kábelová přes knihu vyřizovala spory s radnicí.

ANDY28
31.12.2020 5 z 5

Paní Kábelová, obrovský respekt a díky! Hodně zdraví v novém roce!

Jancas.s
21.12.2020

Bohužel nedočteno - z osobních důvodů ve mně čtení knížky vyvolávalo negativní pocity a neměla jsem motivaci se ke knize vracet, takže jsem raději odložila. Ale určitě si své příznivce najde, tohle je můj problém.

elenai
15.09.2020 2 z 5

Paní Kábelová je neskonale silná žena, plně si zasluhuje můj respekt a úctu, jak se vypořádala s tím hnusem jedním... Já to ani napsat nemůžu. Zkrátka, děkuji za tu možnost nahlédnout do života těžce nemocného člověka, který bojoval a vyhrál.

Ale teď ke knize. Honzové ze Zdi, jak jim paní Kábelová říká, to na můj vkus dost odflákli. Název šílený, obálka ještě šílenější, grafickou úpravu bych lépe zvládla i já. A obsah? Nezlobte se na mě, ale takhle to vypadá, že psát a vydat knížku už může opravdu kdekdo. Zde měl zasáhnout nějaký šikovný redaktor a vytáhnout z guláše myšlenek to, kvůli čemu po knize čtenářky sáhnou, tedy myšlenky a pocity člověka s rakovinou, kde hledal pomoc, útěchu či radu. Netvrdím, že to tam není, jen je to obalené v deseti vrstvách zbytečnosti.

cérka
30.08.2020 4 z 5

Hned na úvod malé vysvětlení. V rámci bodového hodnocení knih uděluji 5* za odvahu, bojovnost a humor. Mínus 1* za politickou vsuvku.

Mám ráda silné ženy, mají můj obdiv! Paní Andrea se poprala s nepřízní osudu se ctí a prokázala obrovskou vnitřní sílu. Věřím, že kniha pomůže spoustě žen podstupujících podobnou cestu s jakoukoli nemocí a i jejim blízkým může ukázat světlo na konci tunelu.

Knižní zpracování mohlo být lepší, je co zdokonalovat. Já to beru tak, že poselstvím knihy bylo něco zcela jiného než grafika a sloh. Hodně štěstí a zdraví paní Andreo!

Triplex
27.06.2020 3 z 5

Kniha je to popravdě velmi zajímavá a rozhodně stojí za to si ji přečíst. Autorka si zažila jednu z nejtěžších zkušeností, jaké vás mohou v životě běžného člověka potkat. Je to silné, je to dojemné a v několika částech mě to donutilo zamáčknout slzu, či se zasmát. To k pozitivám.
Bohužel, kniha není vůbec dobře zpracovaná. Působí na mě, jako by redaktor stáhl články z blogu a bez korektury je vydal. Kniha nepůsobí příjemně, ani co se týče typografické části. Nakladatelství by na tom mělo nepochybně více zapracovat. Snaha o autentičnost zde působí spíše jako amatérismus.

Štítky knihy

rakovina, nádory rakovina prsu

Autorovy knížky

Andrea Kábelová
slovenská, 1970
2020  71%Veselá svině s račicí a depkou

Kniha Veselá svině s račicí a depkou je v

Přečtených23x
Čtenářské výzvě6x
Knihotéce3x
Chystám se číst6x
Chci si koupit3x