Veršované pohádky

Veršované pohádky https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/338280/bmid_versovane-pohadky-GTb-338280.jpg 4 18 18

Máte rádi klasické pohádky? Červenou Karkulku, Jeníčka a Mařenku, Kocoura v botách? Kdo by neměl! A co kdyby to s nimi dopadlo přeci jen trošičku jinak? Staré dobré pohádky, jak je znáte i neznáte, a navíc ve verších! Originální, vtipná, bohatě ilustrovaná – to je přesně tato knížka s neotřelými básničkami.

Přidat komentář

hanka24
23.10.2023 5 z 5

Úžasné ilustrace a versovane pohádky. Ne vždy končí tak, jak jsme zvyklí z klasických pohádek. Myslím, že kolikrát to bavilo trochu víc mě než malého.

Varjohukka
15.09.2023 5 z 5

Dcera má tyhle bláznivé veršované pohádky s pozměněným koncem velmi ráda.


Roni34
08.01.2022 3 z 5

(SPOILER) Už dlouho hledám hezkou dětskou knížku, kde budou klasické pohádky zpracovány opravdu dobře. No tahle to taky úplně není, ale baví nás. Veršíky jsou podle mě ten lepší průměr z těch hrůz, které trh nabízí. Oceňuji jednoduchost textu. Příběhy končí trochu jinak (Popelka frčí okurkovou limuzínou, Jeníček a Mařenka zůstanou raději u Ježibaby…), ale za nás je to vtipné. Pohádky jsou krátké přesně na dobrou noc. Koukavé velké obrázky, s kterými se dá dál pracovat jsou super (počítat matrace u princezny na hrášku, barevné ptáčky v lese, která princezna si kouše nehty nebo nečistí zuby fuj, ani princi a královně se to nelíbí…). Za mě ještě plus za pohádku Princezna na hrášku.Mám ji ráda a moc se neobjevuje. Za mě hezké a milé. Malým čtenářům se bude líbit.

Saela
20.04.2021 4 z 5

(SPOILER) Mě osobně kniha zklamala. Těšila jsem se na veršované klasické pohádky, namísto toho se jedná o převrácené klasické pohádky s divnými konci. Princ přijede limuzínou, Zvíře nosí papuče, Jeníček s mařenkou postaví ježibabě palác, Karkulka začne učit vlky o slušnosti, Locika daruje své "mamá" vlasy na paruku, atd... Tudíž bych odstranila z názvu klasické příběhy. Na druhou stranu se dcerce knížka líbí, má pro ni líbivé ilustrace a před spaním přečteme 2 pohádky a jde se spát :)

Dela90
09.04.2021 5 z 5

Nádherná pohádková knížka s krásnými ilustracemi. Povedené rýmy a moc hezké netradiční konce u pohádek. Zatím u nás mají úspěch.

Jamira
09.02.2020 4 z 5

U nas teda moc oblibena kniha, dceri jsou 3 roky. Pohadky uz umime obe nazpamet. Ale je videt, ze se jedna o preklad, nektere rymy jsou takove kostrbate. A mne osobne teda vadi ty netradicni konce nekterych pohadek. Ale dcera je spokojena...

Edeltruda
24.09.2019 4 z 5

Veselé obrázky, pěkné básničky. Škoda jen některých méně povedených rýmů.

Leenah
22.01.2019 4 z 5

Známé pohádky jsou tu podány trochu neklasicky, například Jeníček s Mařenkou zůstanou bydlet u hodné čarodějnice a pomůžou jí udělat z perníkové chaloupky rovnou zámek :) , ale dětem se to líbí a verše jsou většinou hezké. A ilustrace jsou úžasné!

Autorovy knížky

2016  86%Veršované pohádky