Veronika

Veronika https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58444/bmid_veronika-7t3-58444.jpg 4 8 3

Stylizovaná jako montáž autentických dokumentů (deník titulní postavy, jíž policejní nátlak způsobí smrt, a zápisků dvou mužů z jejího okolí) je zasazena do období bachovského absolutismu a oživuje několik osob ze světa, v němž se pohybovala Božena Němcová.

Přidat komentář

JointlieKat94
18.01.2024 4 z 5

Já ani netušila, co mám doma za skvělou knihu!

Knihy Boženy a stejně tak i ty o ní, mám opravdu ráda a často se po nich pídím, avšak tahle mi jaksi unikla.. Vím, že když jsem ji před lety kupovala, líbila se mi hlavně obálka a ilustrace uvnitř, nijak jsem se nezajímala o obsah a vlastně jsem ani asi nečetla tyto knihy.. jak hloupé to ode mně bylo!

Příběhu věřím všechno, pevně věřím tomu, že taková Božena přesně byla a naprosto jí chápu, a taky věřím tomu, že to takhle chodilo, to udavačství a vydírání.. a ano, je to hodně podobné tomu, jak to chodilo za komunistů a proto je tu otázka, jak je možné, že se tato kniha vydala? V době, kdy komunisti nenechaly podobné tituly vydávat.. jak jim tato mohla uniknout?

Neuvěřitelné, ale na druhou stranu, díky za to! Je skvěle a fakt čtivě napsána. Škoda, že nebyla delší, a nebo že jsem si toho čtení nevzala do práce víc.. :)

Jana283
08.09.2017

Velmi působivá črta ze života BN. Kdo by nehledal paralelu s STB. Divím se, že to vůbec vyšlo. Kolik přátelství, lásek bylo zničeno, kolik tajemství zprofanováno. Kdo hodí kamenem?


WEIL
21.09.2011 4 z 5

Další skvělá kniha a rovněž výtečný film od O. Vávry.