Věnováno ženám

Věnováno ženám https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/168825/venovano-zenam-168825.jpg 4 3 3

Povídky z lékařského prostředí. MUDr. Jiří Viewegh - narozen v Třebíči. Po promoci na lékařské fakultě MU v Brně ženským lékařem v Dačicích, Třebíči, Františkových Lázních,v Rakousku a Německu. V letech 1961-1963 Humanitární pomoc v bývalé NDR. Publikace povídek /1988/ v lékařském sborníku ÄSIB (Ärzteschreiben in Bayern). Od r. 1976 v Bayreuthu/NSR. "Moje povídky líčí neobvyklé, mnohdy až dramaticky tragické události z prostředí porodních a operačních sálů, které jsem většinou sám prožil. Jejich zveřejněním chci naší čtenářské obci přiblížit fakta o činnosti těch, kteří se ve dne i v noci pohybují jako na ostří nože - mezi životem a smrtí jim svěřených pacientek."... celý text

Přidat komentář

sajanka
02.08.2023 4 z 5

Taky knihu mám, tyto příběhy z lékařského prostředí a obzvlášť z porodnice nebo gynekologie čtu ráda. Autor popisuje jednotlivé příběhy velice lidsky a poutavě.

bookcase
26.09.2016 5 z 5

Zajímavé příběhy z porodnice, z dob, kdy nebyly mobily a ultrazvuk byl sci-fi. Tehdy si doktoři museli v mnoha případech pomoct sami a uvažovat rychle, kolikrát šlo o život.


amelie.m
01.02.2016 4 z 5

Jiřího Viewegha si vážím nejenom jako svého literárního přítele, ale i jako člověka :-) Jeho knížky si na nic nehrají, jsou psané jazykem srozumitelným a hlavně lidským. Odráží se v nich charakter a povaha autora, umí vtáhnout do děje, jsou dlouhé tak akorát. Z některých mi je docela smutno, ale i to patří k lidskému životu.

Jiří byl díky svému povolání přímým účastníkem lidských osudů. Obdivuji jeho přístup ke kolegům i pacientkám. Kdyby byl každý lékař takový.. :-) Mám ráda přesně tu míru lidskosti, která se v jeho psaní odráží. Vnímám i vysokou dávku profesionálního a přesto osobního přístupu, moudrost. Povídky, které rukou Jiřího píše sám Život.

Doporučuji i další knihu Jiřího - Ženský lékař odhaluje.

Autorovy další knížky

Jiří Viewegh
česká, 1929
2013  87%Věnováno ženám
2015  50%Ženský lékař odhaluje