Věnování

Věnování https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476278/bmid_pre-emily-BA5-476278.jpg 3 26 9

Někdy potřebuješ jen trochu popostrčit… Okouzlující poetický příběh o lásce i ztrátě a o hledání své vlastní cesty Věnování v knize může znamenat víc, než se zdá. Právě proto Catriona Robinsonová, slavná autorka dětských knih, vždycky věnovala své příběhy těm, kteří pro ni znamenali nejvíc – zejména Emily, své samotářské vnučce. Emily se nad věnováními nikdy nijak zvlášť nezamýšlela. Ale když její babička nečekaně zemře, každé z nich se stane nápovědou na cestě k babiččině ztracenému poslednímu rukopisu. Tuto záhadu nemůže vyřešit nikdo jiný než právě Emily. Aby to dokázala, musí vykročit v babiččiných stopách do velkého neznámého světa, před nímž se celý svůj život ukrývala…... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Motto
Originální název:

For Emily , 2019


více info...

Přidat komentář

Adriena838772
25.02.2024 5 z 5

Tahle knížka se mi moc líbila

eva3992
16.01.2022 2 z 5

Příběh Emily, mladé slečny, která je samotářská a nic ji v životě neláká. Když umře její babička, slavná spisovatelka, vydává se Emily po jejich stopách, které vnučce úmyslně zanechala, aby se otevřela, vykročila do světa a zároveň zjistila, jak je to s novým rukopisem.

Tato kniha mě zaujala svou anotací i obálkou, samotný příběh měl velký potenciál, ale bohužel si mě nezískal a čtení mě vůbec nebavilo. Nezaujal mě styl, jakým je to napsané, je to takové až ukňourané, kdy se Emily věčně něco nelíbí. Jednoduchý styl, kde se neustále opakovaly stejně věty a myšlenky, tím to bylo celé předvídatelné, pomalé a nudné.

Autorka toho do knihy chtěla dát tolik – historii, tajemství, road movie, souznění s přírodou, vývoj Emily, ale nepodařilo se to. Bylo to spíše chaotické a uspěchané. Také mi vadilo, že byla hlavní hrdinka celou dobu nepříjemná a nesympatická. Autorka na tom chtěla ukázat změnu, jak se člověk může vyvinout, ale bylo to až moc okaté.

Celý příběh mohl být skvělý, bohužel nebyl a ač jsem si říkala, že je to kniha přesně pro mě, spletla jsem se a kniha bude spíše na žebříčku nejhorších knížek, co jsem četla, ač mě to velice mrzí.

2,5*/5*


MartinaF
29.12.2021 4 z 5

Ale jako nebylo to tak špatné - je to odpočinkové čtení, u kterého se nemusí příliš přemýšlet a zaobírat se myšlenkami, co tím chtěla autorka vlastně říct. Mně se to líbilo, sedlo mi i do období, kdy jsem ve stresu a nestíhám číst.

alnahu
22.11.2021 2 z 5

Kniha mě k přečtení zaujala moc pěknou obálkou,ale příběh Catriony mě bohužel neoslovil-spíš nudil.Toto je letos první kniha ,kterou jsem nedočetla.

Knižní střípky
19.11.2021 2 z 5

Jak jsem říkala již v úvodu, mohl to být moc krásný příběh. Ale nudil. Čekala jsem něco jemně poetického, příběh o hledání sebe sama, ale bylo to nezáživné, nudné, moc mě to mrzí, protože jsem si myslela, že to bude příběh přesně pro mě, pro mé aktuální rozpoložení, ale nebyl... Samotnou mě to překvapilo, dlouho jsem přemýšlela nad tím, proč to nevyšlo, ale na nic víc již asi nepřijdu...

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.

markej
24.10.2021 4 z 5

Slavná spisovatelka dětských knih Catriona Robinsonová zemřela a zůstala po ní vnučka Emily. Ta v dětství prožila těžkou nehodu a od té doby bydlela s babičkou v ústraní na anglickém venkově a živila se tím, že ilustrovala Catrioniny knihy. Nyní Emily hrozí, že o dům přijde, a tak se podle instrukcí vydává do Francie a Itálie, aby zjistila, jak dům a svůj dosavadní život zachránit. Přitom se dozvídá leccos o babiččině a potažmo i o svém životě.
Věnování je taková pohádka pro dospělé, oddechová nenáročná knížka pro podzimní a zimní večery, doplněná o krásné ilustrace ptáků i závěrečnou zajímavou kapitolou, jež pojednává o symbolice ptáků v různých kulturách.

HrabM
23.09.2021 2 z 5

Knížku jsem si vybrala podle obálky, ale moc mě nebavila.
Příběh není ničím výjimečný. Je jen další variací na téma "Jak vystoupit z komfortní zóny, zbavit se strachů a úzkostí a začít konečně žít".

Imor
04.09.2021 5 z 5

Také mě nalákala obálka, je na ní vyobrazeno vše co mám ráda. Když se povede i příběh, je to radost . Knihu jsem přečetla jedním dechem a i když je kniha dost smutná, je tak něžně napsaná, že to byla pro mě malá čtenářská lahůdka.

Sjuzz
09.01.2021 3 z 5

V tomto prípade predáva obálka...aj mňa nalákala.
Príbeh začína pútavo, ale tam to aj končí.