Venom: Smrtonosný obránce

Venom: Smrtonosný obránce https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528456/bmid_venom-smrtonosny-obrance-657f350b2eafd.jpg 5 3 1

Eddie Brock, propojený s mimozemským symbiontem, opouští New York a vydává se na západ do San Francisca, města, kde se narodil, protože touží hodit problémy za hlavu. Jenže problémy mají jiné představy. Brock se zavazuje, že se stane ochráncem nevinných, ale je to dvoumetrová, 260kilová obluda s vyboulenými svaly a tesáky jako žralok. Venom na sebe rychle upoutá pozornost - nejprve rozzuřeného Spider-Mana, který si je jistý, že Brock porušil své slovo, a pak od týmu obrněných nepřátel, kteří se rozhodli "smrtonosného ochránce" zabít.... celý text

Přidat komentář

domiii97
30.03.2024 5 z 5

Pozor, pozor! Na scénu přichází román ze světa Marvel. V hlavní roli Eddie Brock a Peter Parker alias Venom a Spider-Man.

První setkání s románovou podobou o superhrdinech bylo více než dobré. Příběh je srozumitelně napsaný, takže není pro čtenáře problém představit si konkrétní akce.

Kniha je rozdělena na kapitoly, u kterých je napsáno, kde se právě děj nachází.
V příběhu je spousta akčních scén, ale taky není opomenut humor a tím si Venom získá nejednoho fanouška.

Postava Venoma zde vystupuje jako nová "bytost/osoba", která si uvědomila své dřívější prohřešky a chce odčinit to, co napáchal právě právě pomocí nevinným lidem. Hodně mě překvapilo, jak jsou Eddie se svým symbiontem sympatičtí. Sleduje se i jeho minulost a to, co ovlivnilo a pomohlo zrodit Venoma. Pro ty, co čtou o této postavě poprvé je to velké plus.

Oproti tomu Spidey si moc moje sympatie nezískal. Jeho postava zde vystupuje jako taková nijaká a trochu rozpolcená. Dost mi připomíná herce Tobeyho Maguirea ze stejnojmenného filmu.
Celkově se postav v ději objeví dost a zrovna padouchové se mi pletli.
Zajímavostí je označení Spider-Mana. Aby čtenář pořád nečetl jen Spider-Man to a Spider-Man tamto...autor jej nazval jako Spideyho, což není nic pro fanoušky neobvyklého, ale taky jako Snovače pavučin nebo Stěnolezce.

Kniha je super. Mě samotnou nabudila k tomu, abych si přečetla o Venomovi, ale ne jen o něm, více a taky abych se ponořila do světa superhrdinů. Ať už je to Marvel nebo DC.
Doporučuji a doufám, že vyjde více románů z komiksového vesmíru.

Děkuji Nakladatelství Crew za poskytnutí recenzního výtisku

Autorovy další knížky

James R. Tuck
americká
2018  67%Smrtící odkaz
2024  100%Venom: Smrtonosný obránce

Kniha Venom: Smrtonosný obránce je v

Přečtených3x
Knihotéce4x
Chystám se číst3x
Chci si koupit7x