Venkov

Venkov https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499503/bmid_venkov-i8E-499503.png 4 43 15

Dystopický román o zakázané lásce, věrném přátelství, rodinných vztazích a společnosti, která se vymezila na dva tábory, které sebou navzájem pohrdají. Becky je Venkovanka, Matt patří mezi Pokrokové. Každý žije jinde a úplně jiným způsobem života, přesto ani jeden z nich není spokojený a chce od života něco víc. Když se poprvé setkají, vidí v sobě navzájem přesně to, co očekávali – hloupou venkovskou dívku a arogantního kluka z města. Teprve čas jim ukáže, jak moc se pletli a že jsou pro sebe stvoření. Společnost však vzájemné stýkání mezi Venkovany a Pokrokovými zakazuje, takže je jejich láska v ohrožení. Podaří se Becky a Mattovi najít způsob, jak být spolu, a vymanit se ze spárů uměle vytvořeného systému rozdělené společnosti?... celý text

Přidat komentář

Dydy7
15.01.2024 5 z 5

Krásny príbeh, dvoch svetov a zakázanej lásky!

Musím povedať, že kniha ma veľmi dojala, pretože podľa anotácie, som si nevedela predstaviť, akým smerom, by sa mohol príbeh uberať a musím povedať, že som zostala príjemne prekvapená.

Veľmi som fandila Becky a Mattovi, pretože napriek tomu, že boli z dvoch rôznych svetov, ktoré sa nenávideli, si k sebe hľadali cestu - veď láska musí predsa zvíťaziť!
Bavilo ma, keď Becky spoznávala svet Pokrokových :-D

Naozaj nádherná a hlavne dojemná kniha, ktorú si určite zamilujete - emócie budú vami lomcovať a veľmi sa mi páčilo, že kniha nám ponúkala pohľad Becky, aj Matta, čo ja v knihách milujem ...

Či ich láska dokáže prekonať všetky prekážky, alebo sa ich cesty budú musieť rozdeliť, si už prečítajte v knihe !

Ja len dúfam, že sa dočkáme aj pokračovania :-)

Veľká vďaka, patrí hlavne autorke :)

Martule44
22.11.2023 5 z 5

Román podobného ražení jsem četla poprvé, takže mi chvíli trvalo, než jsem se smířila s věcmi, jakože venkovanka neví, co je to radiátor :-)
Ale jak přibývaly řádky a já se čím dál hlouběji dostávala do děje, pochopila jsem, že Becky i Matt se mi dostávají pod kůži a jejich příběh mě pohlcuje víc a víc!
Krásná obálka doplnila romantický příběh o zakázané lásce a závěr ... byl jednoznačně působivý!


Dája1990
31.08.2023 5 z 5

Krásně napsaná kniha o rozdílném světě Venkovanů a Městských pokrokových lidech . Postavy byly nádherně vylíčené , fandila jsem Becky a Mattovi aby mohli být spolu od začátku do konce . Pokud bych si musela vybrat , kde žít tak určitě na Venkově , protože ti lidé ve městě to bylo něco Knihu můžu jen doporučit četla se skvěle a nešlo se od ní odtrhnout , ač bichle tak jsem ji přečetla během jednoho dne

Mamka_cte
03.08.2023 5 z 5

Tohle je přesně ta kniha, kterou chcete číst v létě. Kniha, která mě dostala svou obálkou, ale obsahem nakonec ještě více!

Oddechové čtení o zakázané lásce. Skoro jako Romeo a Julie, ale bez smutného konce.

Moc se mi líbilo, jak je vše v knize popisováno. Například když Becky poprvé stojí ve sprše a nebo hraje PSko. Oproti tomu, když Matt poprvé v životě zkouší normální jídlo nebo stojí v řece.

V příběhu se střídají pocity jako na houpačce. Chvíli je smutný, pak veselý, romantický a dojemný. Ale prostě krásný!! Tato kniha si mě 100% získala.

V knize je hodně vedlejších postav. Ty dodávají tu správnou atmosféru příběhu. Žádná postava mi nebyla proti srsti. Nakonec i starosta, (který už to měl nahnutý) nebyl nakonec špatný člověk a vše myslel dobře.

Příběh se četl úplně sám a já se nemohla odtrhnout. Toto oddechové romantické čtení doporučuji úplně všem!

Lexi7892
30.07.2023 4 z 5

Velmi pěkné počtení, oddychovka na léto. Ke konci mě už ovšem štvalo, jak všichni všude běhají a vyprskávají smíchy.

miska.misule
18.06.2023 5 z 5

Venkov je krásná dystopická romance.
Pokrokoví x Venkovani.
Technika, věda a pohodlí proti milovníkům přírody a starých dobrých časů bez elektřiny.
Příběh i svět, ve kterém se odehrává, je skvěle propracovaný a popsaný.
Romeo a Julie. Ehm. vlastně Becky a Matt :-D
Výše zmíněné hlavní hrdiny jsem si rychle oblíbila a výborná byla i vedlejší dějová linka, která krásně dokreslovala problémy, jinak takřka idylického Venkova.
Doporučuji všem milovníkům dystopických knížek a hezkých romancí :-)

Rou766
11.06.2023 5 z 5

Venkov ihned zaujme svou nádhernou obálkou. Na knihu jsem se moc těšila a i přes větší počet stran se četla svižně. Oceňuji, že se neřeší politika a jí podobné věci, které mě moc nebaví. Vše důležité pro pochopení, jak světy Venkovu a Pokrokovych fungují, je zmíněno a dostatečně popsáno, takže není třeba zbytečných informací o politické situaci, vládě a tak podobně. V knize jde hlavně o rodinné a přátelské vztahy, mezigenerační otázky a fůru romantiky!
Líbí se mi, že kniha nenásilnou formou donutí k zamyšlení snad každého čtenáře. Jistě si všichni při čtení představí vlastní rodinu a začnou srovnávat, jak je to u nich doma. Což si myslím, že je velmi dobře. Velký prostor v příběhu dostávají vedlejší postavy, které si buď zamilujete, nebo vás budou svým chováním či povahou pěkně štvát. Jsou totiž opravdu realisticky popsané, takže jsem měla pocit, že je všechny znám už dlouho. Kamarád Adam se svým trápením, sympatický mladý pár Noah s Kate řešící životní rozhodnutí, nešťastně zamilovaná sestra Mia, starší osamocený manželský pár v domově důchodců.
Při čtení mě překvapilo, jak rozporuplné emoce u mě kniha vyvolala. Chvíli jsem se smála s Becky, během pár vteřin jsem nevěřícně zírala na Adama a v zápětí se rozbrečela společně s Kate.
Mou oblíbenou postavou (kromě hlavní dvojice) je Adam, který dostane svůj vlastní prostor ve druhém díle. Pssst!
Venkov bych doporučila nejen mladým čtenářům YA, ale klidně i jako pěkný dárek pro maminku či babičku. Myslím, že každá generace si v této knize najde své.

Barb.Rýdl
10.04.2023 5 z 5

Má nádhernou obálku. Asi nemá cenu psát o čem kniha je. Ale nemá Shakespearovu tragičnost, i když ta myšlenka u čtení anotace možná jednoho napadne. Samo tam narazíte na části, kdy je to akčnější a jsou tam turbulence - ale bez toho by to nebylo ono.
Už jsem četla v popiskách, že se jedná o dystopický román o zakázané lásce. Jasně láska je to zakázaná, ale to slovo dystropie u mě má hodně negativní podkres. Každá skupinka v knize má něco, co by ta druhá možná chtěla mít, ale negativní emoce to u mě nevzbuzovalo. Ono ani utopie není to správné pojmenování, prostě to ono, kterým by se to hodilo popsat neznám. Je to něco, mezi žánry. Což je za mě skvělé. Vím, že to možná někdo nemá rád, já ale věci, na které nefungují nálepky miluju. Za mě super. Díky za zážitek Míšo.

Tessininka
28.01.2023 3 z 5

Kde začít?
Nějakým způsobem jsem musela číst dál a dál, fakt se kniha četla sama. Kapitoly byli akorát dlouhé.
Ale hrozně mi vadilo jak mluvili lidé z venkova, jasný nějak se to rozlišit muselo, ale za mě tedy děs.
Navíc mi to trochu připadalo jak kdybych četla příběh na wattpadu. Vůbec jsem jim nevěřila tu lásku… víc jsem fandila Adamovi, který se tam pak moc nevyskytoval, ale byl mi mnohem víc sympatyčtější než Matt.
Navíc hlavní hrdince bylo 18 a Mattovi taktéž.. pardón Becky možná 18 bylo, ale Matt mi přišel jak 12 letej klučík…
Fakt jsem si prostě za celou dobu čtení neřekla to wau oni jsou spolu skvělý. Vůbec mi nepřišlo, že se maj rádi a že jsou do sebe zamilovaní.
Já úplně nevím, fakt se četla skvěle, ale úplně mi to asi nesedlo.

romana4767
28.01.2023 5 z 5

Oddechová, komplexní a příjemně napsaná romance. Kdo by netoužil po zakázaném ovoci - schůzky dvojice v lesní skrýši mají své kouzlo. Podle mě může kniha nadchnout ženy skoro všech věkových skupin, je-li to jejich žánr. Těším se na další tvorbu autorky.

Megs1
08.01.2023 5 z 5

Kniha je na první pohled opravdu krásná. Příběh Becky a Matta je láskyplný, romantický, bolestný i dramatický. Život venkovanů i pokrokových je k zamyšlení, i to proč k tomuto rozdělení došlo.
Kniha se opravdu čte sama, přečetla jsem ji jedním dechem :) .
Úchvatný příběh lásky, která musí překonat spousty překážek a předsudků. Místy jsem se zasmála, místy mi ukápla slza a to víc než jedna. Opravdu všem vřele doporučuji. A doufám v pokračování příběhu i vedlejších postav, které by si jej také zasloužily.

Pernice
03.01.2023 5 z 5

Začnu prvním dojmem, který čtenář získá, když vezme knihu do ruky - ilustrace, která pokrývá celou obálku, je prostě nádherná! Působí idylicky, stejně jako popis života Venkovanů. Ten je ovšem idylický jen zdánlivě - postupně se dozvídáme i stinnější stránky života na Venkově: určitá jednotvárnost a společenské konvence, které obyvatele v mnoha ohledech omezují. To se nelíbí hlavní hrdince Becky, která vnitřně touží po tom žít jinak. Když potká Matta ze zcela odlišného světa, je to pro ni impuls, pokusit se o změnu.
Ale společenský řád rozděleného světa jejich vztah zapovídá, takže jej musí před svým okolím tajit. Vzájemné sbližování je plné citu, občasného nedorozumění a především romantiky. Milostný vztah Becky a Matta tvoří kostru příběhu, pěkná je i vedlejší linka Beckiina bratra a jeho přítelkyně.
Milovníci velkých milostných příběhů by si měli knihu určitě zapsat na seznam :)

beom
30.12.2022 5 z 5

Pěkná kniha plná života a láskyplných vztahů. Děkuji paní spisovatelce za pohlazení na duši a doporučuji dalším čtenářům k přečtení.

veronika3699
25.12.2022 5 z 5

Toto je jeden z mých nejoblíbenějších příběhů, hlavní postavy jsem si zamilovala a musela jsem přečíst na jeden zátah. Žila jsem ten příběh s nimi. Doporučuji všem co mají rádi romantiku v knihách, pro mě je kombinace dystopie a romantiky životní láska. Takže mě kniha sedla naprosto dokonale. Těším se na pokračování a třeba dostanou ještě víc prostoru vedlejší postavy

Beovulfak
25.12.2022 3 z 5

Dystopie miluju, romantiku vážně, vážně ne. Příběh byl hezky vymyšlený, styl psaní si určitě své příznivce najde. Dávám tři hvězdy, ty romantiky bylo fakt na mě dost.