Velmi stručné dějiny světa

Velmi stručné dějiny světa https://www.databazeknih.cz/img/books/85_/85396/velmi-strucne-dejiny-sveta-85396.jpg 4 9 2

Tyto dějiny sledují historii lidstva během posledních čtyř miliónů let. Člověka představují těsně předtím, než první lidé vyšli z Afriky objevovat a osidlovat další světadíly, a loučí se s ním v polovině 20. století. Staletí a tisíciletí existence lidstva se tu odvíjejí jako mistrovsky vyprávěný a napínavý příběh. Úctyhodná šíře znalostí, velký vypravěčský talent a hluboká lidská moudrost dovolují autorovi, aby oživil minulost a sepsal dějiny, v nichž nechybí rozhodující okamžiky, které určovaly další směr vývoje.... celý text

Literatura naučná Historie
Vydáno: , BB art
Originální název:

A Short History of the World , 2000


více info...

Přidat komentář

asakz
26.02.2023 5 z 5

Skvěle zpracované dějiny lidstva na malém formátu. Opravdu jsem nečekal, že to bude tak dobré. Je to čtivé, vyvážené, nezaujaté. Kniha pokrývá období od prehistorie prvních lidských bytostí až po nedávný novověk. Autorovi se opravdu podařil majstrštyk, když do tak malé publikace dokázal dostat tolik informací, aniž by to působilo ztratkovitě, školsky nebo nezáživně. Kromě textu se do knížky vešlo i pár jednoduchých map. Mnohé kapitoly pro mne byly velmi inspirující zejména v tom, že mi umožnily podívat se na civilizaci, jíž je zarámován můj život, z trochu jiné perspektivy. Vřele doporučuji.

Metroušek
23.02.2017 5 z 5

Vynikající, poutavě napsané kapesní shrnutí historie lidstva. Zájemcům doporučuji také knihu Sapiens od Harariho, který to vzal zase trochu jinak, a také výborně.


Autorovy další knížky

Geoffrey Blainey
australská, 1930
1999  84%Dějiny Austrálie
2005  89%Velmi stručné dějiny světa