Velmi krátký úvod do politiky

Velmi krátký úvod do politiky https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/63610/bmid_velmi-kratky-uvod-do-politiky-IEs-63610.jpg 3 6 2

Minogův Velmi krátký úvod do politiky patří podle kritiky mezi nejzdařilejší práce svého druhu. Autor v něm v krátkých a hutných kapitolách představuje čtenářům základní problémy politické teorie i praxe a současně se snaží přispět k odstranění některých nejběžnějších omylů a nedorozumění s politikou spojených.

Literatura naučná Politologie, mezinárodní vztahy
Vydáno: , Lukáš a syn (Barrister & Principal)
Originální název:

A Very Short Introduction to Politics , 1995


více info...

Přidat komentář

Dionýsos
25.08.2023 2 z 5

Doufala jsem v docela určitý obsah. Po knize jsem sahala s nadějí, že jde o jakousi stručnou politickou úvodku (výčet must have znalostí při studiu politologie). Obsah knihy je ale spíše abstraktní, o politice se moc nedozvíte, ale spíše se zamyslíte nad vlastním politickým postojem.
První dvě kapitoly o despotismu a počátcích politiky v antice mě nadchly, proto taky dávám dvě hvězdičky, ale celkový dojem z knihy není příliš obstojný. Mám pocit, že spíše než o politice (politologii) je to o historii (spíše do sociologie).
Má asi 13 kapitol, z toho snadno čitelné, něcoříkající, jsou tak 3. Pan Minougue měl občas tendence vyplňovat věty prázdnými frázemi, vytvářet přílišná souvětí, aby snad kniha měla aspoň těch 120 stran. Jednoduše, proč to udělat lehce, když to jde složitě.
Pro ty, co mají čas a rádi si zafilozofují zřejmě dobrý výběr, ale pro pragmatického studenta, co chce naučitelná fakta nikoli. V závěru bych snad ještě zmínila jen to, že kniha trpí datem napsání a pohled pana Kennetha již dnes pro mě není aktuální a inspirující.

janaban
13.01.2015 2 z 5

Kniha nesplnila mé představy a tak jsem jí v polivině přestala číst.


Autorovy další knížky

Kenneth Minogue
australská, 1930 - 2013
2001  67%Velmi krátký úvod do politiky
2005  80%Vlády a vládcové: Jak se kde vládne

Kniha Velmi krátký úvod do politiky je v

Přečtených9x
Knihotéce4x
Chystám se číst3x
Chci si koupit2x