Velký Sherlock Holmes: Sbírka hádanek inspirovaná největším detektivem všech dob

Velký Sherlock Holmes: Sbírka hádanek inspirovaná největším detektivem všech dob https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/408310/bmid_velky-sherlock-holmes-sbirka-hadane-xMA-408310.jpg 3 12 6

Vítejte ve vzrušujícím a zábavném světě Sherlocka Holmese! Tato kniha je plná doslova ďábelských výzev, které budou vyžadovat váš důvtip. Připojte se k Holmesovu příteli doktoru Watsonovi a pokuste se spolu s ním vyřešit více než 130 jedinečných úkolů. Někdy se jedná o hádanky, jindy o hru se slovy, v některých případech musíte použít matematické principy. Použijte sílu svého logického myšlení a poměřte se s nepřekonatelným intelektem Sherlocka Holmese, největšího detektiva všech dob.... celý text

Literatura naučná Hobby
Vydáno: , Universum (ČR)
Originální název:

The Great Sherlock Holmes Puzzle Book: A Collection of Enigmas to Puzzle Even the Greatest Detective of All , 2018


více info...

Přidat komentář

pleybe
předevčírem 3 z 5

Na knize se mi líbí především to, jak originálně pojímá zadávání hádanek. Spojení s velkým Sherlockem Holmesem a dr. Watsonem, který zde stojí v roli hadače, tak nějak vyplývá ze zvolené tematiky, ale fakt, že jsou hádanky zadané pomocí krátkých příběhů tolik připomínajících Watsonovo převypravování detektivních příhod, se mi velmi zamlouvá. Ne každému musí delší „úvod“ k hádánkám sedět, ale mně se tento nápad líbil. A ty dokonalé ilustrace!

Co však musím knize vytknout, jsou hádanky samotné. Na jedné straně stojí hádanky, které jsou neskutečné primitivní, oproti nim pak lze v knize nalézt i takové, jež jsou jenom pro náročné. Proč aspoň nepoužili nějaké stupně obtížnosti, kterými by pro orinetaci čtenáře jednotlivé hádanky opatřili? Občas bych dokonce řekla, že některé z hádanek mají i více řešení, než je na konci knihy uváděno. A rozhodně se tu najde i značný počet takových, které jsou nejednoznačně zadané (resp. lze je pochopit dvojím způsobem), takže jsem pak u nich tápala, co tím chtěl básník vlastně říct.

Takže na zabavení je kniha asi fajn, ale žádný zázrak od toho nečekejte.

Emik87
13.02.2024 3 z 5

No některé hádanky bych nerozluštila ani kdybych měla všechen čas do důchodu. :D Ale knížka je dobré zpestření a trénink mysli.


heliiinka
11.12.2020 5 z 5

Bavilo mě to. Líbilo se, mi že nepotřebuju znát případy Sherlocka Holmese a přesto šifry úspěšně vyřešit.

Nelíísek
06.06.2020 1 z 5

Nemohu si pomoci některé hádanky byly až primitivně jednoduché a nebo prostě dle mého existovala lepší odpověď a některé hádanky nedávali vůbec smysl, prostě zklamání

roso.mak
08.05.2020 1 z 5

Jsem zvyklá na hádanky, které se vás snaží nachytat na dvojí význam slov. Bohužel tady ma valná většina hádanek nějakou drobnou vadu. Například, že má víc jak jedno řešení, například 20 nebo nekonečno, nebo je jejich řešení fyziologicky nemožné, nebo například počítá s historickými skutečnostmi, které nikdy nenastaly. I když přiznávám, že se určitě našel nějaký blázen ,který si zapřáhl před automobil koně místo toho, aby si do něj nalil benzín. Původně jsem myslela, že tuto knihu věnuji jako dárek, naštěstí mě napadlo si nejdřív půjčit v knihovně.

efka.saf
26.07.2019 3 z 5

Uf... Oceňuji nápad na vytvoření graficky pěkně zvládnuté knížky hádanek, které mají působit tak, že nám je předkládá sám Sherlock Holmes (prostřednictvím Watsona), ale mě to prostě nebavilo. Vlastně nevím, co jsem čekala, ale neměla jsem chuť babrat se v dlouhých "zadáních", nebo hledat vícero řešení. Samozřejmě něco bylo celkem jasné, něco jsem vzdala rovnou a kukla se na řešení. Nevím no... Věřím, že knížka si své fanoušky najde, mě ale nijak zvlášť neoslovila.