Velký průvodce lesem

Velký průvodce lesem https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/425085/mid_velky-pruvodce-lesem-zHe-425085.jpg 5 11 4

Les znamená víc než jen hodně stromů. V jedinečném ekosystému spolu v úzkém vztahu žije bezpočet živočišných, rostlinných druhů i hub. Pro nás je les místem odpočinku, místem, kde můžeme zblízka zažívat přírodu. Objevujte druhy: Poznáte více než 550 druhů, od nejmenšího mravence až k mocnému buku. Spolehlivě určete: Více než 900 barevných fotografií ukazuje všechny důležité znaky zvířat, rostlin a hub. Chápejte souvislosti: Jak funguje lesní biotop? Čím se projevuje změna klimatu a jaký vliv má na hospodářské využívání lesa? Jaký význam mají jednotlivé druhy v ekosystému? Obsáhlý a fundovaný průvodce pro každou procházku do lesa.... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata
Vydáno: , Kazda
Originální název:

Der Kosmos Waldführer , 2019


více info...

Přidat komentář

pankaplan
30.03.2021 5 z 5

Mému čtení dominuje beletrie, ale mimořádně zajímavé knihy vycházejí i v nebeletristické oblasti. Pokud jste častými návštěvníky lesa, bude se vám hodit Velký průvodce lesem, který vydalo nakladatelství Kazda.


Obsahuje více než 550 druhů – stromů, keřů, květin, hub, brouků, motýlů, včel, savců, ptáků a tak dál. Tato kniha vám snadno pomůže poznat, co jste na svých procházkách lesem potkali. Pomáhá tomu přehledná struktura knihy i jednotlivých stránek. U každého druhu je krátká zajímavost (u neživých) nebo způsob života. Kniha tak je vlastně dost komplexní encyklopedií toho, co žije v evropských lesích.

Tato kniha se dá použít jako společník na cestu (vzhledem ke svému dost skladnému formátu), nebo si v něm můžete po návratu listovat, když chcete zjistit, co jste to dnes v lese viděli.

Upřímně jsem si takovou knihu dost dlouho přál mít, naposledy jsem měl podobnou lesní encyklopedii někdy v dětských letech.

zazvorek
01.04.2020 4 z 5

Parádní příručka pro základní orientaci v živočišných i rostlinných druzích vyskytujících se v našich lesích. Od těch nejmenších po ty největší, nezapomíná se na nikoho. Díky fotografiím různých znaků toho kterého druhu (třeba u stromů nejen celek, ale i listí, kůra, pupeny, květ...) se v určení asi nikdo nesplete.


MMacicekk
09.02.2020 5 z 5

Jedná se o kvalitně zpracovaného průvodce přírodou, v tomto případě tedy průvodce lesem nabitého informacemi, ale především nádhernými fotografiemi, kterými se budete rádi kochat a ke kterým se budete především vracet.

knizninadsenec
17.01.2020 4 z 5

Kniha je velmi krásně zpracovaná, až na ty malá písmenka, ale to tak u průvodců bývá. Jsou tam nádherné fotografie, zajímavosti a fakta pro orientaci v přírodě jako takové - ať už jde o rostliny, stromy nebo zvířecí svět. Velmi hezká.

Autoři knihy

Kniha Velký průvodce lesem je v

Právě čtených1x
Přečtených12x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce18x
Chystám se číst22x
Chci si koupit15x
dalších seznamech1x