Velký Gatsby (komiks)

Velký Gatsby (komiks) https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521761/bmid_velky-gatsby-komiks-64ed98a5d0772.png 4 15 6

Mladý milionář Jay Gatsby pořádá na vrcholu jazzového věku ve dvacátých letech dvacátého století ve svém sídle na Long Islandu nákladné večírky, ale jeho pravá osobnost zůstává tajemstvím dokonce i pro jeho souseda Nicka Carrawaye. Gatsbyho minulost - se postupně odkrývá v barevné komiksové adaptaci klasického románu F. Scotta Fitzgeralda a čtenáře vtahuje příběh plný univerzálních témat, jako je vášeň, třídní boj a snaha o dosažení amerického snu.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Gate
Originální název:

F. Scott Fitzgerald's The Great Gatsby: A Graphic Novel , 2022


více info...

Přidat komentář

Fortuna7
31.01.2024 4 z 5

Já tento příběh prostě zbožňuji v jakémkoliv podání. Miluju tu atmosféru, ten příběh, postavy, zápletku... Tento grafický román skvěle ukazuje důležité části příběhu, ale já jsem už narazila i na zpracování s ještě lepší grafickou podobou, proto 4/5.

Michalka98
10.01.2024 5 z 5

Velký Gatsby. Pro mě bezesporu ten největší, nejslavnější a nejlepší americký román dostal nádhernou komiksovou adaptaci. Adaptaci, která svou luxusní vizuální stránkou "přinutí" ke čtení i zarytého nečtenáře. Pete Katz odvedl skvělou práci a poskytl mi možnost podívat se na příběh zase jinýma očima. Doporučuji.
P.S. Vhodné pro maturanty.


Denny456
14.11.2023 3 z 5

Upřímně řečeno četl jsem knihu, viděl jsem film a přečetl komiks. A pořád úplně nechápu tu obrovskou popularitu příběhu. Nevadí mi nedějové (naekční) příběhy, ale tady není pro men an i to něco navíc co to nahrazuje. Tak nevím.

dam.si.knihu
06.11.2023 5 z 5

Dílo Velký Gatsby tady určitě nemusím představovat, protože kdo nečetl knihu, určitě viděl film, nebo o tom alespoň slyšel.

Díky povinné četbě na střední škole jsem se zamilovala do několika klasicky děl. Jsem ráda za to, že jsem byla poctivec a všechny knihy jsem přečetla. A právě díky tomu jsem se tenkrát zamilovala do díla F. S. Fitzgeralda. Byla to láska od začátku příběhu do jeho konce. Knihu jsem četla několikrát, filmové zpracování jsem viděla nespočetněkrát, a proto mi nemohl v knihovně chybět tento grafický román, který ilustroval Pete Katz. Jednoznačná pecka!
Kdo jste ještě nečetl, či neviděl film, tak sáhněte po tomto skvostu. Je to překrásné!

Knihotyna
31.10.2023 5 z 5

Ou! Jak já miluju klasiku v novém kabátu!
Pojďte si přečíst příběh, který vypráví Nick Carraway - příběh o muži, jehož pravou tvář nikdo nezná, jež se snaží být někým jiným a nikdy z této role nevystoupit a to vše pro lásku ženy, kterou byl uhranut. Pojďme se přenést do divokých a krásných 20. let 20. století!
Na gymnáziu jsme měli skvělou paní profesorku, která se především chlapecké osazenstvo snažila nalákat na přečtení povinné četby pomocí komiksových adaptací daných knih! A tak si myslím, že těchto předělaných klasik není nikdy dost!
Velkého Gatsbyho jsem četla i viděla jako film se skvělým Leonardem DiCapriem a jsem ráda, že nově do řady přiřadím i tento grafický román.
Grafika je překrásná! Móda, nábytek, styl, vše vystihuje 20. léta 20. století naprosto skvěle! Mě navíc uchvátil Gatsby - ten úsměv a pozvednutá sklenice! Nádhera!

MaláKnihomolka
01.10.2023 4 z 5

Tentokrát ode mě nečekejte sáhodlouhou recenzi, ale spíš doporučení na jeden grafický román. Děj tu tentokrát také popisovat nebudu, pro ty, které čtení teprve chystají a ti co už četli, tak stejně ví.
Pro mě je Velký Gatsby jedna z několika knih, jež jsem si na střední škole oblíbila. A dobrovolně se přiznávám, viděla jsem jen film, který nám pustila češtinářka.
Proto jsem si Gatsbyho chtěla i přečíst, ale na klasicky psanou knihu bych si asi netroufla. Tudíž byl komiks skvělé řešení. Škoda, že už se F. Scott Fitzgerald nedozví, jaké mělo jeho dílo nakonec úspěch.

Tohle zpracování vám nezabere tolik času přečíst, ale budete se určitě kochat těmi krásnými ilustracemi, stěně jako já. Bylo to i zábavnější číst s ilustracemi než jen samotným textem. Navíc je vidět, že ilustrátor si s tím dal opravdu záležet. Zachytil na obrázcích lesklé pozlátko „jazzového věku“. Dočkáte se tu onoho slavného domu, večírků, automobilu. Je to elegantní a zároveň skandální.
Navíc je mi stále líto, jak se nakonec všichni ke Gatsbymu zachovali. Především Daisy s Tomem. Co všechno lidé udělají kvůli penězům..
Za mě tedy opravdu povedené zpracování této klasiky.

„Doufám, že bude hloupá. To je to nejlepší, co může holčička v tomhle světě být, hloupoučká kráska.”

„Až někdy dostaneš chuť někoho kritizovat, vzpomeň si, že ne všichni lidé na tomhle světě měli takové výhody jako ty.”

Štítky knihy

komiksové adaptace

Autorovy další knížky

2019  76%Umění války (komiksová adaptace)
2023  89%Velký Gatsby (komiks)

Kniha Velký Gatsby (komiks) je v

Právě čtených1x
Přečtených17x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce8x
Chystám se číst6x
Chci si koupit4x