Velká vánice

Velká vánice https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/277942/mid_velka-vanice-2DT-277942.jpg 4 14 3

V lesní boudě ležela v kupce starého sena mladá, téměř nahá žena. Mrtvá. Všechno nasvědčovalo tomu, že byla přepadena a znásilněna, z prstů rukou zůstaly jen krvavé pahýly, jako by pachatel chtěl znesnadnit její identifikaci. Komisaři Bémovi je však na první pohled jasné, že znásilnění nebude hlavním motivem činu. Vypadá to spíše jako akt kruté pomsty. Jenže komu a za co se vrah mstil?... celý text

Přidat komentář

Iki1
12.07.2023 3 z 5

Klasická původní česká detektivka se všemi klady a zápory, které s sebou tento žánr většinou nese. Tedy menší dějová pravděpodobnost, větší rozvleklost a zabíhání do nepodstatných detailů (snad aby se kniha natáhla), jednodušší autorovo vyjadřování. Na druhou stranu, jedná se o odpočinkovou literaturu, která neurazí, ale zase na druhou stranu lehce za čas zapomenete, o čem to bylo.

kokrokr
12.12.2021 2 z 5

Nevěrohodná a nudná kniha.


čef
17.05.2019 4 z 5

Poměrně slušná česká detektivka - alespoň si nehraje na něco, co není. Sem tam by se možná dalo leccos vypustit např. několikerá rekapitulace dosavadních zjištění nebo různé nezajímavé části partnerských peripetií vyšetřovatelů. Nicméně se povedlo vyprávět příběh, který se sice( z velkým přimhouřením všech očí okolo stola) mohl i stát. V každém případě příliš nenudil ani enormně neútočil na zdravý rozum, což není bohužel v této edici tak úplně obvyklé.