Velká válka kontinentů

Velká válka kontinentů https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447833/bmid_velka-valka-kontinentu-Bu3-447833.png 4 2 1

Přidat komentář

ZaS
01.05.2022 3 z 5

Dugin definuje dva dominantní geopolitické celky a snaží se svou teorii doložit jak vzdálenější historií světovou, tak i nedávnou historií ruskou (především 2. pol 20. stol.) . S lecčíms se dá souhlasit, ale něco je z mého pohledu diskutabilní, jakkoliv respektuji fakt, že jako Rus je schopen nepoměrně hlubšího pochopení skrytých procesů v ruské politice a proto musím připustit, že se spíše mýlím já.
Jde každopdně o zajímavé dílo, které s posledními událostmi získalo opět na aktuálnosti. Pro mne z toho vyplývají dvě zásadní informace - potvrzení, že sametová revoluce byla připraveným projektem KGB a CIA, což už konstatovalo více různých autorů. Druhá, pro budoucnost zásadnější, je, že Jak Rusko tak Amerika vnímají velký potenciál sjednocené Eurasie a proto se k této myšlence Rusko upírá a Amerika jí brání jak může. Důsledky tohoto dlouhodobého zákulisního snažení dnes vidíme v plném světle.
Na závěr jen osobní poznámka - nevím jestli je to překladem nebo stylem autora, ale kniha se mi hodně špatně četla. Možná kombinace filosofie a ruštiny.