Velká kniha správného Čecha

Velká kniha správného Čecha https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454790/bmid_velka-kniha-spravneho-cecha-mvm-454790.jpg 5 6 4

Máme právo být hrdí na to, co jsme dokázali v historii, kam jsme objevy a vynálezy posunuli hranice vědy a techniky, jakými výkony jsme ohromili sportovní svět, co úžasného jsme dokázali v umění. Připomeňte si důležité střípky z naší historie, význam státních svátků, znaků a symbolů. Seznamte se s výjimečnými osobnostmi, které naši vlast proslavily nejen doma, ale i ve světě. Poznejte místa naší krásné země, která stojí za to navštívit, neboť se často stala světovým unikátem. Ať je tato kniha pro vás inspirací a připomene vám, proč můžete být hrdí na to, že žijete v České republice, a jací Češi, Moravané i Slezané byli a jsou světoví kabrňáci!... celý text

Přidat komentář

bigbabe
29.11.2023 4 z 5

Občas si půjčuji knihy v dětském oddělení a vůbec se za to nestydím.
Toto by měl opravdu vědět každý Čech. Až na ty známé osobnosti, těch už bylo trochu moc a to jich je ještě víc.

Kocourek
11.01.2021 5 z 5

Super kniha nejen pro děti. Nezbytná pro všeobecný přehled o našich dějinách i současnosti, přírodě a památkách. Měla by být jako učebnice ve škole a povinně zkoušet.


evonra
11.01.2021 5 z 5

Velmi krásná naučná publikace. Určená sice starším dětem, ale svou komplexností je zajímavá pro každou věkovou skupinu. Je zde vše důležité od historie po současnost, přehled základních dat o naší zemi, jednoduše jsou vysvětleny pojmy jako parlament, ústava, volby … Nechybí význačné české osobnosti, místa, čím jsme se proslavili ve světě, na koho a na co můžeme být hrdí.
Opravdu krásná kniha, která by neměla chybět v žádné rodinné knihovně.
Děkuji za doporučení a i já ráda doporučuji dále.

Knižní střípky
04.12.2020 5 z 5

Tato encyklopedie je opravdu jedinečná, jedinečná svou komplexností a tím, že je cílená na děti a jednoduchým a pro ně snadno pochopitelným způsobem jim autor vypráví o tom nejdůležitějším a nejvýznamnějším, co je s naší zemí úzce spjato. Jsme úžasným národem, který má za sebou bohatou a pohnutou historii, naši lidé se podíleli na spoustě objevů a vynálezů, měli jsme a máme ve svých řadách úžasné literáty a umělce obecně. Kniha nezapomíná ani na důležité historické události, naše význačné panovníky a prezidenty, a také na význam státních svátků, znaků a symbolů státnosti – to vše je dětem opět srozumitelně vysvětleno. A nesmíme zapomínat ani na to, jak krásná je naše zem, kolik úžasných hradů a zámků a jiných pamětihodností u nás máme a autor nás těmi nejznámějšími provede.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky

Štítky knihy

pro děti od 11 let

Autoři knihy

Michal Vaněček
česká, 1964
Jana Vaněčková
česká, 1997