Velká kniha pohádek pro nejmenší

Velká kniha pohádek pro nejmenší https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/283205/bmid_velka-kniha-pohadek-pro-nejmensi-9pZ-283205.jpg 4 5 2

V knize si můžete přečíst pohádky Žabí král, Létající kufr, Ali Baba a čtyřicet loupežníků, Zlaté peří, Bělinka a Růženka, Stolečku, prostři se, Král Drozdibrad, Křesadlo, Zajíc a ježek, Princezna a pasáček vepřů, Paleček, Protancované střevíčky, Aladinova kouzelná lampa, O statečném cínovém vojáčkovi, Ošklivé káčátko, Malenka.... celý text

Přidat komentář

Péťa Z.
24.04.2023 5 z 5

Moc ráda jsem se vrátila do dětství díky krásným ilustracím. Celou knihu jsem si po letech přečetla.

Obsahuje pohádky Žabí král, Létající kufr, Ali Baba a čtyřicet loupežníků, Zlaté peří, Bělinka a Růženka, Stolečku, prostři se, Král Drozdibrad, Křesadlo, Zajíc a ježek, Princezna a pasáček vepřů, Paleček, Protancované střevíčky, Aladinova kouzelná lampa, O statečném cínovém vojáčkovi, Ošklivé káčátko a Malenka.

Ty pohádky jsou trochu šílené. :-)
Princezna, co mrštila žabákem vší silou proti zdi.
Další princezna čekající dodnes na kupeckého synka, který za ní nepřiletěl na svatbu, protože mu shořel létající kufr. Loupežníci, co zabili a rozčtvrtili Kásima a chtěli pobít i rodinu Ali Baby, avšak jeho otrokyně nástrahu prohlédla, a tak všechny loupežníky v kádích opařila olejem a náčelníkovi při tanci vrazila dýku do hrudi.
Malý šedivý mužíček, co potrestal dva syny, kteří se s ním nerozdělili o koláč a víno - jednomu se zasekla sekyra do ruky, druhému do nohy (detail rozseknutého stehna a zakrvácená sekyra nechybí).

Mohla bych pokračovat. Ale ta nostalgie... :-)

hamploka
28.07.2020 4 z 5

Veliká kniha, více obrázků než textu, ale tak by to u pohádek mělo být. Líbila se mi.


Autorovy další knížky

1994  87%Cesta do světa pohádek
1994  88%Velká kniha pohádek pro nejmenší