Velká kniha o dracích

Velká kniha o dracích https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/448812/bmid_velka-kniha-o-dracich-nqV-448812.jpg 4 7 1

Kniha, kterou držíte v rukou, je plná užitečných informací, jež vám umožní rozpoznat každý druh draka, co kdy žil. Dozvíte se o jejich skrýších, zvyklostech, o tom, co rádi jedí i jak se o tyto úžasné tvory starat! Jde o skvělého průvodce pro budoucí lovce a cvičitele draků. Jste připraveni na to, vstoupit do záhadného a úžasného světa těchto mystických zvířat? Odložte strach a vstupte… draci vás očekávají!... celý text

Obrazové publikace Pro děti a mládež Encyklopedie
Vydáno: , Drobek
Originální název:

The Big Book of Dragons , 2019


více info...

Přidat komentář

Zelený_Drak
25.10.2020 3 z 5

Hvězdičky za krásné ilustrace. Text sám není příliš nápaditý ani příliš obsažný, ale člověk tak nějak dostane od knihy to, co od ní čeká. Tedy obrázkovou knížku pro děti s jednoduchým textem. Překlad je bohužel strašný. Je vidět, že Drobek úplně kašle na kvalitu, toho, co pouští do světa, což je u knih pro děti ještě horší než u knih pro dospělé. Pak mají děti umět česky, když ani v knížkách nejsou věty, které by měly hlavu a patu. A to se cena nové knihy mimo akci aktuálně pohybuje od 280,- do 399,-. Normálně by to měli stáhnout z prodeje, spálit, opravit a vydat znova.
"Naučte je, že se můžou smrkat třeba do velkého listu." (vysmrkat)
"Draci se cítí nejvíc v pohodě, když svou kořist nahání ve vzduchu, i když už je čas k jídlu a nemají jinou možnost, než slétnout zpět na zem." (Vyzývám překladatele, aby přeložil svůj překlad, protože tahle věta nemá hlavu ani patu.)
"Oblečení a chránění" (Oblečení a chrániče)
"Vejce všech možností" (Různorodost vajec)
Jak se v tom má dítě vyznat? Knihu vůbec nedoporučuji kupovat česky. Za podobnou cenu ji člověk sežene anglicky. V angličtině bude pro větší děti skvělým začátkem pro čtení v angličtině (krátké jednoduché texty). V českém překladu je, bohužel, matoucí.

Štítky knihy

draci

Autoři knihy

Federica Magrin
italská, 1978
Anna Láng
maďarská

Kniha Velká kniha o dracích je v

Právě čtených1x
Přečtených10x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce14x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x