Vegetariánský život

Vegetariánský život https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/54602/vegetariansky-zivot-54602.jpg 4 14 4

Vegetariánský život - to není pouze zdravý, plnohodnotný způsob stravování, je také výrazem uvědomělého životního stylu. Vegetariánský život je aktivní snahou bránit se proti destruktivním tendencím moderní civilizace. Vždyť nepříznivý vliv světové konzumace masa se projevuje stále výrazněji. Tato kniha přináší nejdůležitější informace k diskuzi o vegetariánství a konzumaci masa.... celý text

Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , EarthSave
Originální název:

Vegetarisch leben , 2006


více info...

Přidat komentář

julie111
11.01.2019 odpad!

nějak nechápu jak tato knížka může mít 82 %. jsou tam absolutní základy, které zná každý člověk. Jednu hvězdičku jsem dala za citace osobností.

whack
18.09.2016 5 z 5

Autori v knihe popisujú hlavné dôvody pre veg(etari)ánstvo: zdravotné dôvody (prevencia chorôb a zažívacích problémov, prísun bielkovín, vitamínu B12 a pod), etické dôvody (produkcia mäsa, ničenie prírody), časť knihy sa venuje aj prepojeniu vegetariánstva so svetovými náboženstvami a iné zaujímavé témy, napr. dejiny slávnych vegetariánskych osobností posledných 2500 rokov. Oplatí sa prečítať.


Gizminek
21.07.2014 5 z 5

Výborná kniha, moc přesvědčivé jsou i citace osobností jako je Einstein, Tolstoj, Dostojevskij atd. Kniha zmiňuje zdravotní hledisko i etické hledisko. Vysvětluje, jak by se obilím pokryla strava celého lidstva, ale velká část světa místo toho hladoví, protože se vypěstovaným obilím krmí dobytek. Když se pak člověk zamyslí nad tím, že část světa trpí hlady, africká pole, která by mohla živit tamní obyvatelé, jsou obsazené západními korporacemi jako McDonald, na nich se pěstuje obilí pro zvířata, která trpí na jatkách, abychom si pak my pochutnali na jejich mase plném antibiotik a stresových hormonů, tak je to opravdu absurdní. Západní společnost konzumující maso pak řeší nadváhu (mj. i kvůli konzumaci masa), chodí na liposukce a trpí civilizačními nemocemi jako jsou srdeční příhody, rakovina tlustého střeva aj. Jestli je člověk přemýšlivý, tak mu najednou dojde, jak moc nelogické je takové jednání, nehledě na další aspekty a důvody jako nevratné zásahy do ekosystému, konzumace zvířat na antibiotikách, které jsou z velké části nemocné atd. Argumenty pro vegetariánství, veganství jsou VELICE přesvědčivé. Samotnou mě donutili zříci se masa a mléčných výrobků a věnovat svou pozornost zdravé obilné stravě. Doporučuji shlédnout i následující video:

https://www.youtube.com/watch?v=k2FJxUghqOo

evikah
22.05.2014 5 z 5

Já jsem nadšená :) Nemám co dodat, dalo by se říci, že mi kniha dodala více odvahy k tomu co jsem chtěla udělat už déle :)

Štítky knihy

vegetariánství

Autoři knihy

Armin Risi
švýcarská, 1962
Ronald Zürrer
švýcarská, 1961