Ve vlastním stínu

Ve vlastním stínu https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/438241/bmid_ve-vlastnim-stinu-AXG-438241.jpg 3 27 9

Každý spisovatel má svůj příběh. Některý je krvavější než jiný. Cílevědomá autorka Graye Templetonová udělá cokoli, aby unikla vzpomínkám na děsivý zločin z dětství. Po tom, co léta žila ve stínech, teď přijímá novou práci jako chráněnka Laury Westové, vlivné knižní bloggerky a ženy uznávaného spisovatele. Lauřiny kontakty by mohly Graye splnit její autorské sny. Laura ale také nemá tak dokonalý život, jak se na první pohled zdá. Ve skutečnosti jí krachuje manželství. Její kdysi vychvalovaný muž se utápí v alkoholu, což Lauru přivádí k šílenství. Zatímco si tyto dvě ženy tvoří pouto, vyplouvají na povrch dávno pohřbená tajemství a linie mezi přátelstvím a posedlostí je čím dál tenčí. Utíkat před minulostí je nebezpečná hra a ti, co ji prohrají, při tom můžou i zemřít…... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Shadow Writer , 2019


více info...

Přidat komentář

Pavlína2019
06.08.2022 2 z 5

Tak dočteno a jsem ráda.

Bohužel, kniha mě moc nebavila, větší zájem přišel asi u strany 255, ale téma mě příliš nechytlo, také se mi nečetla tak dobře, jak jsem zvyklá jindy.

Spoiler: trošku nesmysl - co známé povýstřelové splodiny a třeba věk Margaret /stará žena/ a Davida, tak, aby spolu měli dítě?
Možná jsem se přehlédla, jak jsem chvátala k závěru, ale nevím nevím...

Olga8480
06.04.2022 5 z 5

Ten kdo se tuto knihu rozhodne přečíst bude zakončením příběhu určitě překvapen. Zvrat ve vnímání postav je velmi nečekaný.


Danago
11.07.2021 5 z 5

Tentokrát mě překvapují tato nízká hodnocení. Mě příběh hodně bavil.
Autorka krásně vykreslila lidskou povahu a dokonalou manipulaci s lidmi.
V příběhu jsi autorka pohrála s psychologickou stránku hlavní postavy a postupné odhalování její temné minulosti. Kniha má poměrně pomalé tempo, ale napětí a překvapení jí rozhodně nechybí. Konečné rozuzlení vás určitě také překvapí.

Kytiii
01.06.2021 2 z 5

Kdyby mi knihu nedal můj 12 letý syn k Vánocům, přiznám, že bych ji nedočetla. Do čtení se mi vůbec nechtělo, musela jsem se nutit. Druhá polovina knihy byla čtivější, přehlednější, ale ten hon za senzací za každou cenu byl snad až k smíchu...

Kotscha
29.05.2021 4 z 5

Me kniha prijemne prekvapila, byla to zmena...bavila me od zacatku a i konec byl celkem prekvapivy.

jasmína
28.05.2021 3 z 5

Bohužel mě kniha vůbec nezaujala, a dávala jsem šanci přes 200 stran.....

Borufka_9
30.03.2021 2 z 5

Nechala jsem se nalákat obálkou a anotací. Dostala jsem nudu, která mě kvůli formě psaní ani nebavila číst. Dvě hvězdy za konec a docela šikovné znázornění manipulace.

Tessia
25.01.2021 3 z 5

Kniha je sice prezentována jako thriller, osobně bych ale použila příhodnější označení mysteriózní román. Autorka se v tomto příběhu zaměřila spíše na psychologickou stránku postav a postupné odhalování temné minulosti, nežli na akci a spád. Celá kniha má tak velmi pomalé tempo, které se přeruší doopravdy až na samotném konci, kdy dochází ke konečnému rozuzlení. Táhlejší děj ale vybalancovaly krátké kapitoly, díky kterým jsem udržela pozornost i na delší čas. Líbilo se mi, že je jedna z postav knižní bloggerka i to, jak si autorka pohrávala s tématem manipulace.

Celkově knihu hodnotím jako průměr, znovu bych se k ní už nevrátila.

Pípasek
17.12.2020 5 z 5

Temný příběh, vyobrazení lidské povahy a manipulace s ostatními. Jde z toho mráz po těle, čeho jsou někteří schopni k naplnění pomsty