Ve stínu královny

Ve stínu královny https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/137408/bmid_ve-stinu-kralovny-1yQ-137408.jpg 3 10 5

Bývalá kadeřnice Ben Ali Leila, manželka tuniského diktátora, označovaná Královna Kartága, prakticky sama tvrdě řídila stát. Černá magie, svévolné žalářování, záhadná zmizení: vše jí bylo dobré, jen aby se zbavila lidí stojících v cestě. Svědectví o její nevzdělanosti, hamižnosti a bezohlednosti šokuje. Myslíte-li si, že revolucí se vše změnilo, budete velmi překvapeni.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Dans l'Ombre de la Reine , 2011


více info...

Přidat komentář

Jordanka9
12.10.2021 3 z 5

Na knihu jsem náhodou natrefila v LK a jsem docela ráda.
Trochu jsem sice zápasila s nepřehledností jmen jednotlivých postav, což se projevilo na čtivosti, ale i tak stála kniha za přečtení. Inspirovala mě k vyhledání si více informací o tzv. arabském jaru v Tunisku i dalších zemích severni Afriky i osudu hlavni postavy. Šokovalo mě, že tak nevzdélaná žena dokázala ovládnout a ožebračovat celou zemi svou chtivostí a prahnutím po majetku a nikdo ji v tom nedokázal celé roky zabránit. A to se dělo v tomto tisíciletí!

Pejuška
15.04.2019 2 z 5

Knihu jsem si koupila náhodou, když jsem ji objevila ve výprodeji za 10 Kč, a musím říct, že jen málokterá knížka mi dá tolik zabrat. Tahle do té skupina patří, čekala jsem nějaký příběh, a ne většinou jen fakta. Netvrdím, že nejsou zajímavá, jen strašně nudné pojednání. Hodně jsem se ztrácela.


aktijnov
01.01.2018 3 z 5

Kniha není čtivá, ale je rozhodně zajímavá. Je až neuvěřitelné, že žena naprosto bez vzdělání, pouze s obrovskou touhou po moci a po bohatství dokázala postupně ovládnout, okrást a téměř zotročit celou zemi. Zajímaly by mě její další osudy. Byla nakonec potrestaná (uvažovalo se o žalobě pro velezradu) nebo si v klidu žije v exilu?

InaPoppy
08.04.2016 5 z 5

Popsání života v Tunisku do skoro přítomnosti. Kniha mě upoutala a šokovala, jak bylo vůbec možné, aby se tohle dopustilo.
Reakce na předchozí komentář.. Co tím básník chtěl říct? Tohle nejsou básně. Popsal pravdu. Když nemáte zájem o takový žánr, proč to čtete?

bai.Cerna
03.01.2014 1 z 5

To se fakt nedalo... Pokud mi to někdo vyvrátí, pak jsem nepochopila, co "tím chtěl básník říct"...

Štítky knihy

královny královská rodina

Autorovy knížky

2012  50%Ve stínu královny