Včelařství: Obrazový průvodce

Včelařství: Obrazový průvodce https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/176784/bmid_vcelarstvi-65f400b0b9be0.jpg 4 10 5

Více než 400 návodných fotografií. Tato obsáhlá příručka vás provede včelařstvím krok za krokem. Poradí vám, jak včelstva vybrat, kde je získat, jakým způsobem je převézt a usadit do úlu, doporučí, jak se v průběhu roku nejlépe o včelstva i úly starat, a pomůže vám zvládnout medobraní. V knize se dozvíte, jaké květiny, stromy i hospodářské plodiny jsou pro včely nejlepším zdrojem pylu a nektaru. Ocitnete se ve fascinujícím světě složitého včelího společenstva. Na více než 400 fotografií vás kniha seznámí se všemi aspekty života včel a dovolí vám nahlédnout do tajemného světa včelí kolonie. V neposlední řadě naleznete v knize postupy k předcházení nejrůznějším problémům, ať už jde o choroby a škůdce včel, nedostatečnost či ztrátu matky a mnohé další. pracovní postupy krok za krokem doplněné návodnými fotografiemi přehled včelomilných rostlin souhrnné tabulky poznámkový aparát – informace týkající se českého prostředí přehledná záhlaví pro snadnou orientaci v knize rejstřík... celý text

Literatura naučná Obrazové publikace Příroda, zvířata
Vydáno: , Rebo
Originální název:

Beekeeping , 2011


více info...

Přidat komentář

Kovářskej
13.06.2020 3 z 5

Moc pěkná kniha pro všechny členy rodiny. Spousta krásných fotografií a obrázků nám přibližuje život včel, jejich chov a vše co k tomu patří. Kniha nepřináší podrobné odborné informace, ale je skvělým představením tohoto užitečného a nepostradatelného člena naší přírody...

vlkove
14.12.2019 5 z 5

Dobrá kniha pro zájemce o toto téma. V knize jsou vysvětleny základní pojmy. Jednoduché a přehledné.


Metcheque
21.07.2018 3 z 5

Pro začínající včelaře obsahuje to opravdu nejnutnější, pro zkušeného je kniha zbytečná. Místo spousty rozměrných ilustračních fotek bych do knihy zařadil více včelařských rad a tipů, přece jen, o včelaření můžete psát jednu bichli za druhou a pořád bude o čem.

Vzhledem k tomu, že jde o cizojazyčný překlad, objevuje se klasický problém - začínající včelař se moc nedozví o specifikách českého prostředí; ono třeba i fungování Českého svazu včelařů by vydalo na samostatnou knihu. Autoři také často píšou o typech rámků či úlů, které se v ČR nepoužívají a o veterinárních předpisech a možnostech krajských dotací se v překladové literatuře samozřejmě také nedočteme.

Přestože český překlad byl opatřen několika "poznámkami překladatele", možná by nebylo na škodu těch poznámek do knihy zařadit víc. Takto jde spíše o obecnou popularizační publikaci, která ne úplně ideálně odpoví na otázku, jak na to.

Dolina
01.04.2018 5 z 5

Šikovná kniha na seznámení se se základy včelaření. Jako jediný zdroj informací je to však málo a po přečtení jsem měl ještě spoustu otázek (na které mi naštěstí odpověděl můj děd). Oceňuji poznámky překladatele, kde upřesňuje jak je to s daným tématem v ČR.

danaalenam
09.06.2017 5 z 5

Skvělá kniha, nejsem sice včelař, ale musím říct že za knihou je určitě spousta práce a může být vynikající příručkou pro začínající včelaře nebo pro lidi kteří jako já o včelaření nevědí vůbec nic. Vše je velmi podrobně popsáno a rozděleno do přehledných kapitol. Koupila jsem v levných knihách za 199kč což mi přijde velice podhodnocené na kvalitu této knihy.

Štítky knihy

med včely fotografické publikace včelařství, včelaření

Autorovy knížky

2013  84%Včelařství: Obrazový průvodce

Kniha Včelařství: Obrazový průvodce je v

Právě čtených1x
Přečtených14x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce14x
Chystám se číst2x