Vavříny s vůní benzínu

Vavříny s vůní benzínu https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494024/bmid_vavriny-s-vuni-benzinu-R8r-494024.jpg 5 2 2

Meziválečný československý automobilový sport Katalog výstavy Národního technického muzea

Přidat komentář

Auto999
24.08.2022 4 z 5

Velmi zkráceně popsána historie československého automobilového předválečného sportu. Kniha obsahuje popis několika vozidel i že zajímavými příběhy.

milamarus
21.06.2022 5 z 5

Přepychový katalog, na jehož existenci by bylo škoda po přečtení neupozornit. // Dokládá um tuzemských automobilek, odvahu jezdců (mj. Elišky Junkové, Miloše Bondyho, Jiřího Kristiána Lobkowicze, Jindřicha Knappa nebo Antonína Vitvara) a onu změnu pohledu společnosti na ně a automobilový průmysl vůbec…….a přitom bez tesknoty, přehnaného obdivu a přesvědčování.
Zeměpisné rozkročení kapitol je slušné. Podíváte se do Brna, Hradce Králové, Nürburgringu, Monte Carla, Ugandy, Bukurešti a jinam. Taky Praha přijde na přetřes - je tu parádní momentka před Salmovským palácem na Hradčanském náměstí, jedna před Rudolfinem, několikrát Zbraslav se svými improvizovanými “střešními tribunami“, které konečně vidíte už na obálce knihy, no a pak samozřejmě Opletalova ulice, kde v domě č.p. 1337/29 dodnes Autoklub sídlí. // Nezanedbatelné jsou rovněž fotografie vítězných pohárů, plaket, sošek, věnců a závěsných reliéfů.
Dávám maximální počet hvězdiček. Vhodné pro patnáctou příčku letošní čtenářské výzvy.

-----------------------------------------------
CITÁT:
Rychlost 80 kilometrů za hodinu byla považována za nebezpečně vysokou a stokilometrová byla téměř vždy jen součástí bajek chvástavých řidičů.