Váš Petr Hapka

Váš Petr Hapka https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/180022/vas-petr-hapka-180022.jpg 4 9 9

U příležitosti blížících se sedmdesátin Petra Hapky vychází jeho autorizovaná biografie. Nabízí pohled na skladatelův soukromý a pracovní život. Dává nahlédnout do vrstevnatosti jeho duše, přibližuje to, co je pro Hapku podstatné, co určovalo a určuje jeho osobnost. Ukazuje, v kom se rodí ty krásné melodie, které z jeho umu vycházejí, a jež se už dávno staly národním pokladem, kterému se lidé nejen obdivují, ale který mají rádi, který milují. Součástí textu jsou vzpomínky Hapkových přátel a kolegů, napsané speciálně pro tuto knihu. Dozvíte se tak, co Hana Hegerová skladateli vyčítá. Co na něm obdivuje Lucie Bílá. Jak ho dostal do úzkých Ondřej Brzobohatý. Jakou společnou zálibu mají s Michalem Pavlíčkem. Nebo jak plnil svérázná hudební zadání pro režiséra Juraje Herze.... celý text

Přidat komentář

viktor75
09.11.2022 5 z 5

Moc příjemné čtení. Pokud máte rádi tvorbu Petra Hapky a Michala Horáčka, nebudete se určitě nudit. Zajímavé informace ze života i okolnosti vzniku některých nahrávek.

alkazemka
15.09.2022 5 z 5

Petr Hapka patří do party lidi, kteří dle mého udělali na poli pěstování vkusu, citu pro krásu a jakési obecné slušnosti v naší společnosti strašně moc.
Jaké silné emoce a úžasnou atmosféru svými melodiemi a songy navozuje! To dokáže jen výjimečná osobnost.
V této velmi milé biografické knížce se člověk nic převratného nedozví, jen se utvrdí o tom, že to byl správný frajer se svobodnou duší, který měl svou vlastní životní filozofii a rád si dělal věci po svém.

"Víte, když je něco na světě moc složitého, tak to většinou nebývá pravda. Když se něco má stát, tak se to stane. Když se něco nemá stát, tak se to nestane. To je jako s láskou. Buď je, nebo není."

"Je to jako v lásce: utrhnete někde krasavicí a příšerně se s ní unudíte, a naopak bez holky, která má milion chyb, najednou nemůžete žít."

"Když nad tím člověk takhle přemýšlí, nabude dojmu, že život je něco strašně přísného, mravokárného a velikého, ale život je hlavně moře srandy a jen občas se objeví ostrůvek mravokárnosti."

P.S. A ještě k tomu to byl ale sakra pěkný chlap!


olívoil
17.01.2020 5 z 5

Petr Hapka……….charismatický muž...….moje srdeční záležitost...……….jedinečné filmové hudby...……..a Hudba pro fontánu - Mariánské Lázně...……..myslím, že není třeba nic jiného dodávat...……….knihu jsem zhltla za dva dny

medvedice3
02.01.2017 3 z 5

První část knihy - biografie mi přišla trochu nemastná neslaná, čtivější byla jeji druhá část - vzpomínky přátel.

1alena1
28.12.2014 5 z 5

Krásně vyjádřena a shrnuta genialita skladatele. Jen více takových osobností a je velká škoda, že ho postihla tak zákeřná nemoc, která mu znemožnila ještě dále tvořit. Budiž mu lehká zem . . .
Stojí za přečtení.