Vánoce mezi knihami

Vánoce mezi knihami https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518013/bmid_vanoce-mezi-knihami-651e8761ab663.jpg 4 88 25

Mladá vdova Megan Taylorová pracuje v rodinném knihkupectví v Yorku a už přes tři roky truchlí po zesnulém manželovi. Při přípravě vánočního večírku v knihkupectví se blíže pozná se známým spisovatelem Xanderem Stonem, v němž se nemůže vyznat – je to hrubián, jak se jeví navenek, nebo jemný a vnímavý muž? Má cenu kvůli němu překročit stín milovaného manžela, jak jí radí matka i přítelkyně, nebo raději začít nový život po svém?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

A Bookshop Christmas , 2021


více info...

Přidat komentář

Atara16
16.04.2024 2 z 5

Nějak mě knížka nenadchla, po pár stránkách bylo jasné jak to dopadne..

Ivetaa
11.03.2024 5 z 5

Přečteno sice v březnu, ale kouzlu knihy a příběhu samotnému to neubralo na "kráse".


jarmila7388
24.02.2024 4 z 5

Za dva dní jsem přečetla knihu čtivá kniha trochu jsem nemohla přelousnout kdo je kdo.Skoda ,že se to stále odehrávalo v knihkupectví.Krom hotelu mělo tam být víc takových preklenutych věci.Tanec a hry v karty byli nudné.

Salinka
24.01.2024 4 z 5

Knihu jsem začala číst před Vánocemi a dočetla na konci roku.
Četla se pěkně, takový milý příběh, postupně se rozvíjející vztah mezi hlavními hrdiny byl "sympatický" a uvěřitelný, vzhledem k tomu čím si oba prošli, některé pasáže se mi velice líbily, do některých úvah nebo popisovaných pocitů se člověk úplně vžil :-)
Vánoční atmosféry si myslím, že tam bylo tak akorát, prostředí knihkupectví bylo příjemné a celkově to bylo milé.

KatkaHutyrová
19.01.2024 5 z 5

Moc hezký vánoční příběh! Nic, co byste si pamatovali navždy, ale kdo potřebuje pohlazení po duši se sváteční atmosférou, tahle knížka se mu bude určitě líbit.
Mě to tedy bavilo moc. Začátek pro mě obtížnější na začtení, ale jakmile jsem si zvykla na autorčin styl psaní, stránky mi ubíhaly jedna za druhou.
Romantika a všechno skončí dobře, ale to k vánočním knížkám patří.

PeťulaV.
15.01.2024 4 z 5

Musela jsem změnit zaměstnání a na čtení mi teď bohužel skoro nezbývá čas. Vánoční knížky doháním až teď v lednu a ještě mi jich několik zbývá. Tato má sice Vánoce přímo v názvu, ale jak je již zmiňováno níže, úplně vánoční není. Vánoce jsou zde popisovány opravdu jen okrajově. Ale nic to nemění na tom, že se četla moc hezky, že je již po svátcích vůbec nevadilo a zkrátka mně se líbila. Jde tam převážně o romantiku, obě hlavní postavy se vypořádávají se svou bolestnou minulostí, ale s pomocí rodiny a přátel nakonec vše to špatné překonávají. A nejvíce ze všeho samozřejmě pomůže láska. Moc se mi líbil epilog na konci, to bylo takové milé zakončení celého příběhu a vyzdvihla bych také spoustu fajn tipů na nové hlavně romantické knihy. Na některé určitě kouknu. Za mě nakonec 4*, na klidný večer příjemná pohodová záležitost.

Slůník
15.01.2024 3 z 5

Vánoce + knihy + jezevčík by mohla být neodolatelná kombinace - nesedí mi knižní obraty a hrdinčino filozofování, kterého ke konci přibývá, a snaha vše vyřešit v epilogu.

bookcase
14.01.2024 4 z 5

Moc milé čtení plné knížek a příjemné romantiky.

monika0356
05.01.2024 5 z 5

V obdobi Vanoc mam tyto knihy a pribehy proste rada. Mile to bylo.

yonda
05.01.2024 3 z 5

Romantický příběh s bonusem vánočního času. Nebylo to oslnivé, ale dalo se.

akinomV
24.12.2023 3 z 5

Bylo to fajn, jen mě to nějak nevtáhlo do děje. U jiných příběhů nemůžu knížku pomalu odložit a tady mi to bylo nějak jedno.

kolacky
19.12.2023 4 z 5

Jak píšou kolegové, je to milá a příjemná knížka. O knihkupectví se čte vždycky dobře. Jenom bych hrdinku u té práce nechala, škoda, ale to bych udělala já. A nakonec jako u každé romantické knihy všechno dopadne dobře pro všechny. Jak by se asi tahle kniha líbila v Klubu?

dencazrnu
16.12.2023 4 z 5

Za mě to byla celkem milá a oddechová kniha, kdy jsem se poměrně snadno začetla a děj příjemně utíkal. Ale opět mám prostě problém s tím, že když vidím v názvu Vánoce, tak čekám na tu atmosféru, jak mě to všechno vtáhne a pohltí. Tady to ale opět bylo úplně upozaděno a nebýt vánočního večírku, tak si ani nevšimnu, že se nějaké Vánoce konají. Takže bych z názvu vyškrtla slovo Vánoce a určitě bych ke knize pak přistupovala úplně jinak. Co se týká vztahu mezi Megan a Xandarem, je to taková ta klasika, ničím nás to zásadně neohromí, ale celkově je to čtení na jedno upršené odpoledne v křesle

Marekh
15.12.2023 4 z 5

Hlavní postavou je mladá žena MEGAN TAYLOROVÁ, které zemřel před 3,5 lety manžel JOE na leukemii. Megan si to dává za vinu, protože ve chvíli, kdy zemřel, nebyla u něj. Po manželově smrti se odstěhovala z Londýna do rodného domu v Yorku, kde vede rodinné knihkupectví. Každý čtvrtek navštěvuje schůzky knižního kroužku milovnic romantické literatury.

V jejím knihkupectví dojde ke křtu nové knihy známého autora XANDERA STONEA. Megan se nelíbí, že pohrdavě pohlíží na romantickou literaturu, a proto ho pozve do knižního kroužku, ve kterém začínají připravovat štědrovečerní večírek ve stylu Vánoc z časů Jane Austenové. Postupně se Megan a Xander sbližují. Xanderovi zemřela mamka na leukemii a rozvedl se se svou ženou. Xander vlastní psa – jezevčíka. Xander skrývá tajemství, na které Megan náhodou přijde a Xander obviní Megan, že toto tajemství prozradila. O jaké tajemství se jedná se už dočtete v tomto románu.

V knize se nachází vánoční atmosféra, i když není na každé straně, ale to mi nevadilo. Líbilo se mi, že se v románu diskutuje o knihách a že Megan pracuje v knihkupectví. Myslím si, že příběh je uvěřitelný a mohl by se stát v běžném životě. Myslím si, že četba této knihy se hodí do předvánočního času. Celkově se kniha četla dobře.

MEGAN pracovala jako redaktorka v jednom nakladatelství. Častokrát se vrací do minulosti a vzpomíná na svého zemřelého manžela Joea, kterého velmi milovala a jeho úmrtí byla pro Megan obrovská ztráta. Jsou lidé, kteří se se smrtí milované osoby nikdy nesmíří a rezignují na život. Nikoho dalšího do svého života už nepustí a uzavřou se ve své bublině jako v případě Megan. Říká se, že bolest časem otupí, ale pěkné vzpomínky nikdy nevyblednou. U každého člověka je průběh truchlení rozdílný a záleží na konkrétním člověku, jak se s danou bolestí vypořádá a jak naloží dál se svým životem.

XAVER to neměl také v životě jednoduché, ale postavil se na vlastní nohy. Matčino úmrtí jej také silně zasáhlo a moc dobře Megan rozumí, protože jejich nejmilejší osoby zemřely na leukemii. Líbilo se mi, že Megan a Xaver si povídali o osobních záležitostech a Xaver Megan naslouchal. Xaver mě také naštval v určitých záležitostech a v určitých chvílích jsem měl na něj zlost a nedokázal jsem ho pochopit. V některých momentech se chová fajn a je s ním rozumná řeč, jindy však se chová zcela nepochopitelně až výbušně. Jeho chování má své důvody, ale i tak mě někdy hodně vytáčel.

Kniha obsahuje PROLOG, EPILOG a PODĚKOVÁNÍ. V závěru knihy se nachází SEZNAM PÍSNIČEK MEGAN A XANDERA, OBLÍBENÉ KNIHY KONZERVATIVNÍHO KLUBU ROMANTICKÉ LITERATURY a XANDEROVY OBLÍBENÉ KNIHY.

Kniha má pěknou obálku.

Citáty:

Čtení je zcela subjektivní a většina čtenářů čte různé druhy knih. Pokud na nějaký žánr hledíte s despektem, je to podobné, jako kdybyste tvrdil, že čtení e-knih či poslech audioknih není pořádné čtení.

Je důležité zprostředkovat čtení co největšímu počtu lidí. E-knihy a audioknihy zpřístupnily literaturu mnoha dalším osobám.

katst
14.12.2023 3 z 5

Možná by knize prospělo, kdyby nebyla nutně situovaná do vánočního období, protože takhle si vánoční knihu nepředstavuji. Sem tam zmínka o výzdobě a sněhu, ale atmosféra Vánoc v podstatě žádná.

Ne, že by kniha byla úplně špatná, jde o průměrný a nenáročný román (nenadchne/neurazí). Čte se snadno, čtenáře nečekají žádné překvapivě zvraty, bohužel ale ani nezapomenutelný zážitek

kristy.books
13.12.2023 4 z 5

Vánoce mezi knihami bola taká milá vianočná, romantická oddychovka z prostredia milovníkov kníh. Obdobie blížiacich sa vianoc, rodinné kníhkupectvo, malé mestečko, sympatické postavy, romantika, knižný klub, v ktorom debatujú o romancách... čo viac si priať? Nemožem povedať, žeby som si z knihy úplne sadla na zadok, ale v tomto období mi dobre padla nálady.

Megan pred pár rokmi prišla o milovaného manžela a s jeho stratou sa doteraz nevyrovnala. Všetok svoj voľný čas trávi len v kníhkupectvo, málokedy chodí von, drží si určitý odstup. Bola to sympaťáčka a ja som dúfala, že sa jej podarí opäť nájsť chuť do života a začať odznova.

Obľúbila som si aj jej kamarátky, s ktorými si založili svoj vlastný knižný klub. Aj keď čítali aj iné žánre, väčšinou sa bavili o romantických príbehov, mnohé z nich som tiež poznala, takže v tomto smere mi to bolo blízke a vedela by som sa zapojiť do ich debaty.

Xander sa nám nepredstavil zrovna v najlepšom svetle a priznám sa, že niekedy ma jeho správanie fakt štvalo. Postupne sme však mali možnosť dozvedieť sa o ňom trochu viac a už som ho dokázala lepšie pochopiť.

Títo dvaja boli síce na prvý pohľad dosť rozdielni, no postupne sa ukázalo, že toho majú vlastne veľa spoločného - obaja stratili blízkeho človeka a už nejaký čas sa vyhýbali novým vzťahom, takže sa vedeli vcítiť do pocitov toho druhého. Hoci ich vzájomné sympatie boli zjavné, potrebovali si najskôr vyriešiť určité veci vo svojich životoch, aby mal ich vzťah šancu.

Books_by_Dee
13.12.2023 4 z 5

S Vánoce mezi knihami na vás čeká roztomilý vánoční příběh odehrávající se v městečku York v Anglii.

Vdova Megan vlastní knihkupectví , kde se za pár dnů má konat křest třetí knihy úspěšného autora Xandera Stone. Xander by nemohl být větší bručoun, a to přesto, že Megan působí, i přes bolístky na srdci, jako sluníčko. Postupně, ale i ledové srdce Xandera v blízkosti Megan taje a ne jeden společný večer je donutí přemýšlet nad tím, zda k tomu druhému nezačínají cítit něco víc. Do toho všeho se plánuje vánoční regentský večírek, učí se čtverylku (tanec) a jedna-dvacet-bere (karetní hra) a všemu tomu přihlíží Xanderovo roztomilý jezevčík Gus.

Příběh mě při čtení rychle utíkal a dýchl na mě vánoční atmosféru. Knížku si dokážu představit zpracovanou jako klasický vánoční německý film.

Mě na celém tom čtení kromě romantické linky bavilo právě to plánování regentského večírku – učení se tanečku, zkouška kostýmu a povídáni si o romantických knížkách, o Jane Austenové. Viděla jsem v tom BRIDGERTONOVI.

Ještě jsem zapomněla zmínit, že Xander je donucen přečíst si Zimní naději od Lisy Kleypas, která vyšla u @nakladatelstvibaronet. A hlavní postava Sebastian, lord St. Vincenta, se mu velice líbí. No proč asi? Když samotná Megan má zato, že jsou naprosto stejní.

Kdo miluje vánoční #baronetky, tak tahle by mu neměla chybět na seznamu.

petulkapeta
10.12.2023 4 z 5

Pěkný příběh o autor a knihkupkyni a i ten pejsek byl super...takove pohodove čteni a ano i když vzpomíná na mrtveho manžela,ale chapu to byla to láska.

Katy_vKnihách
02.12.2023 3 z 5

(SPOILER) Ach, tohle jsem si opravdu protrpěla! Zlákala mě krásná obálka, Vánoce za rohem, kdo by po takové knize nesáhl. Ale, proboha proč je skoro každá vánoční kniha tak depresivní? Proč se celý příběh musel točit okolo mrtvého člověka, který v ději ani nevystupuje, ale pořád se na něj vzpomíná? Nemoci jsou součástí života, ale proč to tahat ještě do knihy tohoto žánru? Myslím, že o Vánocích chtějí všichni na takové věci zapomenout především. Tím autorka úplně zabila vánoční kouzlo, a nenašla jsem tam ani žádné jiné. Tohle se mi opravdu nelíbilo, je mi líto. Ale, vánoční knihu si představuju úplně jinak.

janinka177
25.11.2023 2 z 5

Já se odkloním od kladných recenzí, jelikož za mě to byla po většinu času katastrofa. Čekala jsem hezkou romantiku (něco stylem Vánoční tábor), místo toho jsem dostala hlavní hrdinku, kterou jsem si nedokázala věkově zařadit a furt si říkala, tak kolik jí teda je?! Její chování bylo na facku. Jo přišla tragicky o manžela, ale taková doba, kdy furt se točilo téma, že něco nemůže, protože Joe bylo utrpení.
Za mě nemá cenu si tuto knihu kupovat, protože patří k těm, co přečtete jednou a už se k ní nevrátíte.

Štítky knihy

romantika knihkupectví vánoční příběhy

Autorovy knížky

Rachel Burton
anglická
2023  70%Vánoce mezi knihami

Kniha Vánoce mezi knihami je v

Právě čtených3x
Přečtených115x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených7x
Knihotéce141x
Chystám se číst127x
Chci si koupit23x
dalších seznamech6x