Vanilka a čokoláda

Vanilka a čokoláda https://www.databazeknih.cz/img/books/62_/62101/bmid_vanilka-a-cokolada-ly2-62101.jpg 4 27 6

Vanilka a čokoláda - kontrast barev i chutí, ale přitom báječná kombinace. Manželé Penelope a Andrea - dva protiklady, které se odjakživa skvěle doplňovaly. Kdysi se zamilovali na první pohled, mají spolu tři děti, ovšem jejich osmnáctiletý vztah se nyní hroutí. Penelope je unavená věčnými nevěrami svého muže, sobectvím a dětinskými výmluvami, neschopností ocenit její obětavost a dobrou vůli. Doposud nesla svůj osud statečně, byť trochu trpitelsky, ale teď už nemůže a nechce. Situaci řeší nečekaným odjezdem do rodinné vily, kde prožila dětství. Je to poslední zoufalý pokus otevřít manželovi oči. Andrea je šokovaný a rozčarovaný. Ze dne na den zůstane sám na malé dítě a dva pubertální školáky. Odloučení oběma poskytne příležitost k bilanci dosavadního života a k upřímnému nahlédnutí do vlastního nitra. Andrea pochopí, jak moc pro něj Penelope znamená, avšak fatální přítomnost ušlechtilého, bohatého, pozorného a romantického Mortimera všechno poněkud zkomplikuje...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Vaniglia e cioccolato , 2000


více info...

Přidat komentář

klaragot
12.03.2024 2 z 5

K této knize jsem přišla náhodou. Docela oddechové čtení, ale též jsem počítala stránky do konce. Děj nebyl tak vykreslený, hodně tomu chybělo pro lepší hodnocení. Vztah s Mortimerem byl popsán jen okrajově a na můj vkus příliš stroze. Konec knihy byl hodně rychlý a osekaný, určitě by si tento příběh zasloužil pozvolnější konec.

slaska77
19.05.2019 3 z 5

Tak napůl, plusy: hezky vystavený děj pomocí různých časových rovin, strhující začátek knihy, hra s napětím a postupné dokreslování postav. Mínusy: některé postavy či scény neuvěřitelné, některé postavy se chovají tak, že to snad ani není v reálu možné, místy zdlouhavý a často odhadnutelný děj včetně vyvrcholení. Takže napůl, ale dalo se to číst:-) (květen: 712 str.)


rtesarova88
23.08.2015 1 z 5

Dle mého velice slabá kniha, sáhla jsem po ni na odreagování, ale pro mě ani na to.. Od začátku jsem se u ni nudila a odpočítávala stránky, kdy už bude konec. Stále jsem čekala, že se něco stane, co mě chytne, ale bohužel se nestalo.

kejty91
15.06.2015 3 z 5

Drahý Andreo, prokletí mého života, už tolikrát jsem vyhrožovala, že odejdu, ale nikdy jsem to neudělala. Takto začíná kniha, která se mi velmi zalíbila. Knihu bych doporučila na přečtení. Není to až taková slaďárna jako se může zdát z názvu. Název by mě vypovídat o dvou rúzných chutích, dvou různých povahách, které ale většinou dokážou utvořit skvělou kombinaci. Děj je slibný a konec neočekavaný - hlavně u Irene. Osoba Mortimera byla jednoznačně nejsympatičtější.

kika 13
25.11.2012 3 z 5

Pěkný román kdy je třeba se rozhodnou jak žít dál a hlavně s kým.

Selinute
26.09.2012 4 z 5

Je téměř tak skvělá jako Tango. Přečtěte si ji, nebudete litovat.

Kniha Vanilka a čokoláda je v

Přečtených43x
Doporučených2x
Knihotéce24x
Chystám se číst15x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x