Války světa - novověk

Války světa - novověk https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/383702/bmid_valky-sveta-novovek-LVL-383702.jpg 5 6 3

Války světa série

< 2. díl

Druhý díl výpravné Ottovy encyklopedie Války světa renomovaného historika Petra Klučiny pojednává o vojenství novověku. Zahrnuje i moderní dobu 21.století a končí válkou v Iráku. Publikace je rozdělena do pěti kapitol, jejichž jednotlivá hesla se zabývají vybranými ozbrojenými konflikty, osobnostmi vojevůdců či vojensko-politickým vývojem. Více než 500 ilustrací známých výtvarníků Jiřího Petráčka, Pavola Pevného, Petra Urbana a Jaroslava Velce provází skoro 100 map kartografa Jaroslava Synka. Encyklopedie je tak svou formou vhodná nejen pro zájemce o vojenskou tematiku, ale i pro mládež.... celý text

Přidat komentář

martin_aston
06.02.2021 5 z 5

Parádne pokračovanie prvého dielu.
Opäť, kvalitný všeobecný prehľad, už trochu väčší detail na viac strán (napr. napoleonské vojny, 1. sv., či 2. sv. vojna), opäť krásne ilustrácie, mapy, prehľady.
Jediná výčitka, vzhľadom na českého autora je, že kniha neobsahuje kapitolu o čs. légiách. Tie by si priestor v tejto knihe určite zaslúžili.

braunerova
27.06.2018 5 z 5

Není to úplně tradiční encyklopedie. Jednotlivá hesla mají 2-3 stránky A4, které popisují významné bitvy, války, armády, výzbroj nebo taktiky. Text je doplněn množstvím nádherných kreseb, často formátu A5, A4 nebo dokonce A3.


Rawen616
03.05.2018 5 z 5

Podobně jako první část je to skvělá záležitost pokud chcete mít přehled v konfliktech lidských dějin a v tom čím se válčilo. Spolu s prvním dílem jde také o skvělý odrazový můstek pro další studium vybraných konfliktů a kniha tak skvěle poslouží i mládeži jako doplňková učebnice. Jediné malé mínus vidím pouze v tom, že se válečnictví stalo v průběhu 20.století natolik sofistikovaným, že novověké části působí až příliš skromně. Ale to je pouze dojem díky tomu, že máme problémy 20.století velmi dobře zdokumentované, zatímco o starověku víme jen velmi málo. Knize opět dominuje její vizuální stránka plná krásných ručních ilustrací. Tohle jsou přesně ty knihy které chcete mít po ruce když potřebujete dětem nebo někomu neznalému rychle popsat nějaký historický konflikt. Vřele doporučuji.