Válka jako peklo

Válka jako peklo https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/244754/mid_valka-jako-peklo-fLW-244754.png 4 16 4

Kniha uvádí čtyři zprávy vysokých německých důstojníků o jejich zkušenostech z bojů v Rusku. Tyto zprávy byly sepsány pod záštitou americké armády po válce a vyšly jako brožury amerického Ministerstva obrany.

Literatura naučná Historie Vojenství
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

Fighting in hell


více info...

Přidat komentář

vvikingg
14.11.2023 5 z 5

Velmi dobrá kniha a perfektní postřehy generálů, kteří se zúčastnili východního tažení, v roce 1941 nemělo Německo prakticky žádné vědomosti a studie týkající se vlivu zimy na mužstvo, zvířata, zbraně a vozidla, německý štáb inklinoval k omezení svých studii na střední Evropu.Další překvapení byl ruský voják pohrdající smrtí, snáší lhostejně zimu i horko, hlad a žízeň , vlhkost i prach, nemoce i obtižný hmyz. Průměrný ruský voják není komunistou ani politickým horlivcem, zřídka bojuje za politické ideály ale vždy za svoji vlast.

vpadysak
18.03.2019 5 z 5

Táto kniha poskytuje skutočne mnoho informácií o nemeckom tažení v Sovietskom zväze.
Nemeckí generáli po vojne opísali s úžasnou presnostou všetko, čo malo vplyv na ich vojenské aktivity. Svoje skúsenosti popisujú naozaj detailne a objektívne. Cením si, že nepriatelské vojská rešpektujú a objektívne hodnotia.
Kniha je tak detailná, že doporučuje určité oblečenie, dokonca spodné oblečenie vojakov.
Doporučujem každému, kto sa zaujíma o východný front a pomery v rokoch 2. svetovej vojny.


vlkcz
19.05.2018 4 z 5

Nejzajímavější na knize je, jak věcný a střízlivý pohled jednotliví generálové nabízejí. I když se občas nevyhnou tomu, aby německého vojáka pochválili, zpravidla jde o objektivní popis. U některých postřehů člověka až zamrazí, jak vizionářsky viděli budoucnost.
V závěru už docházelo k tomu, že se nějaká témata opakovala, ale i tak, výborné.

KLADIK
07.04.2016 5 z 5

Zajímavé fakta a pohledu německých generálů. To, že tyto texty dávali dohromady amici svědčí pravděpodobně o tom, že se chytali na válku se SSSR a zkušenosti německých generálů se prostě hodily.