Válka bohů

Válka bohů https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/409086/bmid_valka-bohu-Pub-409086.jpg 3 12 5

Před dávnou dobou spolu na naší planetě válčily cizí inteligence, které přišly z hlubin vesmíru. Při tom je pozorovali naši dávní předkové, kteří je pokládali za bohy. Když pak časy strašlivých bitev bohů pominuly, začali lidé bojovat mezi sebou. Války, na než jsou lidské dějiny tak bohaté, trvají až do dnešních dnů, stejně jako zásahy tajuplných, neznámých cizinců, kteří se více či méně otevřeně vměšovali do našich bojů a kteří tak činí dodnes, občas i se senzačními důsledky…... celý text

Literatura naučná Záhady
Vydáno: , Pragma
Originální název:

Götterkriege , 2017


více info...

Přidat komentář

Terva
25.06.2023 4 z 5

Dvě věci jsou
nekonečné.
Lidská hloupost
a vesmír.
(Albert Einstein 1879 - 1955)

Psal jsem to již nespočetněkrát, že kdykoliv si pořídím knihu na podobná témata mimozemšťanů, archeologických nálezů a aktivit mimozemských civilizací na naší planetě Zemi, vždycky budu přirovnávat jen k jednomu spisovateli. A tím je Erich von Däniken. I u této knihy jsem hodnotil podle něj. Hartwig Hausdorf má prostě tu smůlu, že jsem mistra astroarcheologa Dänikena četl dřív. Proto mám vždycky pocit, že pan Hartwig mi nedokáže nabídnou víc.

Citát: Je tam venku ještě někdo, a to blíž, než si myslíme. . .

Když se však začtu do jeho knih, sem tam najdu i něco víc a nikdy není špatné zopakovat si to, co už člověk zná. Tak že ani u této publikace jsem se rozhodně nenudil. Rozhodně je nad čím žasnou a nad čím se zamyslet. Například nově nalezené extrasolární planety, které se díky novým a vylepšeným technologiím hledají snáze a rostou doslova jako z vody. Planety, které se velmi podobají naší matičce Zemi už nejsou jen teorií, ale praxí. Jen se na ně dostat.

Malá ochutnávka:
Do dnešního . . . roku . . . (2017) bylo již prokázáno víc než 2 000 extrasolárních planet a téměř denně přibývají další. . . . První planetou tohoto druhu byla roku 2009 Gliese 581c. . . . Lepší šance na čekatele v pozici Druhé Země mají planety Kepler 438b a Kepler 442b. S vysokou pravděpodobností jsou tvořeny masivní horninou a mají teploty příznivé pro život.

Na některé nálezy a skutečnosti je potřeba se dívat moderníma očima a ne přes zamlžené brýle. Svět se hnul a i někteří vědci už si zahrávají s myšlenkou jiných civilizací a mimozemských technologií. Ano, jako konspirativní nadšenec věřím, že například ty technologie tu už máme desítky let, ale je potřeba vpustit vědomosti i mezi normální lidi. Krásným článkem je ten o Antarktidě. Zelené teplé plochy a ukrytá podzemní místa, to jsou záhady, které mě v této knize překvapily. Nakonec jsem dostal, co jsem si koupil a nejsem zklamán.

Citát: Je na pováženou, jak málo si někteří lidé váží svobody názoru ostatních.

holomex
20.04.2023 1 z 5

Knížka mně přijde povrchní, jakoby šitá horkou jehlou. Po nadějném úvodu je to jen výčet. Bohužel ty historické události nebo záhadná místa jsou obvykle popsány bez hlubšího vhledu. Což může být způsobeno nedostatkem informací, nebo taky přístupem autora. Fakt ho podezřívám, že tady šel jednoduchou cestou: sestav kompilát, dej tomu dobrej název, on si to zase někdo koupí. Čekal bych možná méně událostí a víc hloubky. Čekal bych spoustu ilustrací, nákresů, fotografií...Ta obrazová příloha, která je tady, je fakt srandovní. No, ještě že jsem knihu koupil ve výprodeji za nízkou cenu, takže aspoň nejsem naštvanej:)


Crejzi
03.07.2020 2 z 5

Jsem z téhle knihy trošku rozpačitá. Přečetla jsem jich na toto téma už několik, především od E. Dänikena, takže spoustu věcí řečených v téhle knize, jsem už věděla. Nicméně, pokud jste v tomto nováčky, nenechte se odradit celkem nízkým hodnocením, je to zajímavé a chytlavé čtení :-). Jen se zkrátka nejedná o něco nového, co by nebylo v jiných podobných knihách už řečeno.

Kulhajs
03.05.2020 2 z 5

Po přečtení většího množství knih z antikvariátů, kdy už mě nebavilo dokolečka stále číst to samé, jsem pořídil nějaké knižní záhadologické novinky, a tato knížka byla mezi nimi a rozhodně nezklamala. Jedná se o souhrn událostí od dávné historie směrem k současnosti, kdy došlo k nevysvětlitelným jevům nebo pozorováním UFO. Nechybí staroindické eposy, podzemní města v Turecku, fatimské zjevení, zmizelý regiment - tedy vše, co už mi pije krev, ale je zde i mnoho nových nebo mně neznámých příběhů a událostí, hlavně z doby korejské a vietnamské války, takže mi knížka co se týče nových informací udělala radost. Co mi radost trošku kazilo, bylo větší množství překlepů a autorovo/překladatelovo nadužívání termínu "Říše středu" snad ve všech knížkách, stačilo by mi občas číst jen v Číně nebo na území dnešní Číny. Ale jinak paráda.

Oprava: Po přečtení této knihy jsem se vrhnul na asi o 7 let starší Tajemnou historii 3 a hle, po pár stránkách zjišťuji, že jsem to už četl. Tajemná historie 3 je souhrnem událostí a pozorování během různých válečných konfliktů lidstva. Válka bohů začíná trošku jinak, ale po pár stranách přechází v téměř stejný výpis událostí a pozorování a některé pasáže jsou totožné i doslovně. Takže copy & paste. Po tomto zjištění tedy nakonec zklamání. Knížku tak lze doporučit pouze nováčkům nebo těm, kdo nemají Tajemnou historii 3.

Morsie
07.07.2019 4 z 5

Jsem tak trochu konspirační teoretik. Baví mě tyhle hypotézy a zkrátka věřím, že nejsem ve vesmíru sami.

Proto si ráda přečtu knížku, jako je právě Válka bohů, která celkem slušně ukojila moje tužby po vědění. Zasadila mi do hlavy pár nových otázek, i když na spoustu z nich odpověděla, rozšířila mi pohled na věc a tak celkově mě obohatila.
Určitě nejde o prvoplánovou senzaci, která by chtěla vzbudit jenom rozruch, ale o propracovaný výzkum podložený reálnými fakty.

Já jsem se bavila a věřím, že se pobaví každý správný UFOlog.