Válečníci z Konga

Válečníci z Konga https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/122450/valecnici-z-konga-122450.jpg 4 5 2

Plukovník Mike „Mad“ Hoare velel jednotce žoldáků během ozbrojeného povstání v Kongu v letech 1964 až 1965, které detailně popsal ve své knize Žoldák z Konga. V tomto navazujícím popisu oněch válkou zbídačených let strávených bojem s rebely Simba, se plukovník Hoare zaměřuje hlavně na odvahu, sny, životy a úmrtí mužů pod jeho velením. V knize, kterou označil jako svou nejoblíbenější z těch, které napsal, plukovník Hoare nabízí jedinečné pochopení žoldáckého nasazení v Africe, zapojení CIA do těchto aktivit a nový pohled do myslí a srdcí námezdních vojáků. Válečníci z Konga jsou knihou pro všechny, kteří se zajímají o boj, žoldáky, válečníky nebo o Afriku. ... celý text

Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: , Kontingent Press
Originální název:

Congo Warriors


více info...

Přidat komentář

akrju
14.10.2021 5 z 5

Tenká knížka napěchovaná akcí. Autor moc neotálí a hned do čtenáře sype jednu fascinující zkušenost za druhou - nábor všemožných existencí (od dobrodruhů, životních zkrachovalců, německých veteránů z druhé světové války až po bývalé cizinecké legionáře), boje s místními povstalci či vedení války proti kubánským profesionálům včetně Che Guevary. Kniha je psaná formou více či méně souvisejících příběhů/kapitol. Akce tedy střídá lidštější, komornější příběhy - o smrti spolubojovníků, osvobozování bílých misionářů (či naopak zvěrstva spojené s tím, že se jim na pomoc přišlo příliš pozdě...) či prostě o kontaktu s místními.
Po celou dobu neztrácí text čtivost. Je jen škoda, že toho autor nenapsal o konfliktu ještě více.

jindrich7442
29.12.2019 4 z 5

Pro mě kniha s tématem naprosto mimo záběr mého konkrétnějšího vědění. Knihu jsem si přečetl na doporučení kamaráda a rozhodně nemohu říct, že bych litoval. O válce v Kongu jsem do doby přečtení věděl prakticky jen to, že nějaký konflikt probíhal a že v něm jakýmsi způsobem figurovala Francie, což ve své podstatě ani nebyla tak úplně pravda. Kniha není náročné čtení, ale dle mého názoru zvětšuje rozhled, který ocení především laik v tomto tématu.


Autorovy knížky

Mike Hoare
irská, 1919 - 2020
2010  80%Válečníci z Konga

Kniha Válečníci z Konga je v

Přečtených7x
Doporučených1x
Knihotéce6x
Chystám se číst3x
Chci si koupit4x