Václav Neckář: Šíleně veselý princ

Václav Neckář: Šíleně veselý princ https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523458/bmid_vaclav-neckar-silene-vesely-princ-65169b5975e6e.jpg 5 10 4

Václav Neckář bezpochyby patří k největším legendám české pop-music. Kariéru odstartoval v šedesátých letech a koncertuje až do dnešních dnů. Svůj herecký talent a tvůrčí energii plně vložil do osobité interpretace písní, což mu přineslo slávu a fenomenální úspěch. Na spletité cestě životem však Václava Neckáře potkaly také zákazy, šikana, a nakonec i těžká nemoc. Na čas sice trochu upadl v zapomnění, ale po letech se vrátil na výsluní a svými písničkami si získal srdce posluchačů napříč všemi generacemi. Václav Neckář slaví 23. října 2023 osmdesáté narozeniny a tato kniha je dárek pro něj a jeho fanoušky. Publikace obsahuje desítky fotografií a dobových materiálů, které provází poutavé vyprávění o zpěvákově životě. V knize jsou zařazeny četné citace z dobových periodik, televizních pořadů a hudebních recenzí. Kapitoly jsou zpestřeny rozhovory se čtrnácti výjimečnými osobnostmi, které Václava Neckáře provázely jeho profesním i osobním životem. Na staré časy zavzpomínali: hudebník Josef Kolín skladatel Jan Hammer režisérka Zuzana Zemanová zpěvačka Marta Kubišová hudebník Jan Neckář hudebník Petr Janda choreograf Zdeněk Prokeš výtvarník Josef Jelínek textař Michael Prostějovský textař Michal Horáček klinická logopedka Marcela Michaličková producent Dušan Neuwerth skladatel Jaromír Švejdík herec Jan Cina. Kniha vznikla s laskavým souhlasem Václava Neckáře a jeho rodiny.... celý text

Přidat komentář

Pavelpi
16.03.2024 5 z 5

Moc pěkná kniha včetně fotografií ze kterých jsem část vůbec neznal. Také jak Neckář bojoval za Martu Kubišovou jsem vůbec nevěděl. Moje hodnocení bylo jasné za plný počet hvězdiček. Knížku doporučuji hlavně těm, které podobná témata zajímají.

maryzka
13.12.2023 3 z 5

Pěkná kniha s mnoha fotografii, které nebyli k vidění, je tu popis nebo spíš kniha dokumentuje život Václava Neckáře do současnosti, který je ještě jeden z mála mušketýru 60. let.


Macy
22.10.2023 5 z 5

Knížka je velmi pěkně udělaná.Čtivý text doplněný o zajímavé rozhovory a unikátní fotky.

OlgaU.
18.10.2023 5 z 5

Biografie naší hudební legendy se spoustou zajímavostí, fotek a rozhovorů - opravdovým unikátem je rozhovor s Janem Hammerem, hudebníkem, který je autorem hudby k Šíleně smutné princezně a který v r. 1968 emigroval a žije v USA. Možná proto na něj Češi trochu pozapomněli, ale neprávem - dnes je to ve světě asi nejznámější český hudebník, který získal i Grammy. Knížku doporučuji nejen skalním fanynkám Václava Neckáře.

Autoři knihy

Pavel Hénik
česká, 1977
Václav Neckář
česká, 1943

Kniha Václav Neckář: Šíleně veselý princ je v

Právě čtených1x
Přečtených11x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce3x
Chystám se číst9x
Chci si koupit7x