Amenofis

Amenofis https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47467/amenofis-v-zemi-sokoliho-boha-47467.jpg 4 47 9

V zemi sokolího boha série

1. díl >

Podnázev: v zemi sokolího boha Amenofis - první díl trilogie V zemi sokolího boha , V době, kdy stařičký faraon Aje navštíví svou budoucí hrobku v Údolí králů, je už velmi starý a téměř slepý. Nedůvěřuje svým dvořanům, a proto se při cestě k místu svého posledního spočinutí nechává doprovázet neznámým chlapcem z nedaleké dělnické osady. Udivenému mladíkovi vypráví o svém podivuhodném a dobrodružném životě, v němž přežil tři faraony a jenž nakonec i jeho samotného jako nejlepšího přítele prince Amenofise dovedl na egyptský trůn.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Noxi
Originální název:

Amenophis


více info...

Přidat komentář

Artep071
10.08.2020 4 z 5

Velmi dobře napsané a velice zajímavé, kniha mě hezky vtáhla do nádherného prostředí a za to autorovi děkuji .

666Jitka
24.05.2020 4 z 5

Vcelku zdařilá kniha ze starého Egypta, která je výpovědí o vzestupu Ajeho, který se v tomto prvním dílu trilogie stává pravou rukou faraona Amenhotepa III. . Je zde zachycen život hlavně v paláci, politika, úředničina, výstavba chrámů a paláců, zemědělství, náboženství i život běžného egyptského člověka té doby. Kniha částečně stojí na faktech a částečně je fikcí, což mám ráda. Už se těším na další díl.


Kamila1991
07.10.2019 5 z 5

Láska k Egyptu mě zavedla k této knížce, ke které mě pojí krásné vzpomínky. Celou trilogii jsem přečetla ve vlaku, kdy jsem jezdila na střední školu. Je to opravdu zajímavý příběh, který se čte jedním dechem.

Rozmarýna Rozm
11.11.2018 3 z 5

Nejprve jsem přečetla Achnatona a moc se mi líbil. Pak jsem přečetla Amenofise, do půlky dobrá kniha. Ovšem od boje v Kúši mi kniha začala připadat strašně popisná a zkratkovitá a začala mě nudit.

Babo
17.05.2017 5 z 5

Jen na chvíli se vrátím z nádherných zahrad Vasetu a Mennoferu se vzpomínkou na nádherné chrámy , neskutečné sochy v nadživotní velikosti , životodárný Nil ,abych poděkovala faraonovi Ajemu , že promluvil ústy Andrease Schrameka a vdechl život těm,kteří jsou již tisíce let na druhém břehu .
Ta chvíle bude jen tak dlouhá než sáhnu po druhém dílu (už jsem sáhla ) :-))))

lábuska1
11.04.2017 4 z 5

Kniha se mi moc líbila.Je tak poutavě a přesvědčivě napsaná,že jsem při čtení cítila žár slunce,chuť datlí a upřímné kamarádství mezi Amenofisem a Ajem.Už se těším na další díl.Schramek opět nezklamal!Doporučuji pro všechny milovníky starověkého Egypta jako jsem já!!!

braunerova
27.07.2014 2 z 5

Na rozdíl od předchozích čtenářů mě tento román příliš nenadchl. Život na královském dvoře je líčen jako selanka. Aje má rád faraona, faraon má rád Aje. Aje miluje Merit, Merit miluje Aje atd. Žádné intriky, žádné pletichy, kterými byl dvůr faraona proslulý. Většinou dlouhé nudné pasáže popisující život v Egyptě, jen několik akčnějších scén. Pro zájemce o historické romány z této doby doporučuji knihy Judith Tarr nebo Geralda Messadié. A kdybyste si chtěli něco nastudovat na wiki, tento faraon je tam uváděn pod jménem Amenhotep III.

jindrusa
03.06.2014 5 z 5

Výborná kniha, vyprávění o známých historických postavách z trochu jiného pohledu, nechápu, že mi unikla, zítra běžím do knihovny pro další díl.

oolinkaa
05.07.2013 5 z 5

Nádherný román z 18.dynastie. Doporučuji pro všechny milovníky star. Egypta - zase o krok blíže poznáte tu dobu, objasníte si rodinné příslušníky a celkově pohled na historii, jak vše bylo a jak se co stalo.. Teď čtu druhý díl, a opět paráda..

Štítky knihy

Egypt faraoni starověký Egypt

Autorovy další knížky

Andreas Schramek
německá, 1958
2005  83%Amenofis
2005  86%Achnaton
2005  85%Tutanchamon

Kniha Amenofis je v

Přečtených73x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce58x
Chystám se číst15x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x