V neděli zůstal rabín doma

V neděli zůstal rabín doma https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/224800/v-nedeli-zustal-rabin-doma-224800.jpg 4 10 2

Rabín David Small, hrdina celé řady světově proslulých Kemelmanových románů, čelí rozkolu, který hrozí jeho komunitě. Tou dobou dojde k vraždě, jejíž stín padá na místní mládež. Rabín Small, v němž se stará židovská moudrost snoubí s americkým pragmatismem, dokáže nejen vyřešit kriminalistickou hádanku, ale také skoncovat s žabomyší vojnou ve své obci. Tato brilantní detektivka je zároveň i studnicí tisícileté moudrosti potomků Abrahámových.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Zvon
Originální název:

Sunday the Rabbi Stayed Home , 1988


více info...

Přidat komentář

Saxofonista
08.04.2023 5 z 5

Koncepce vydavatelů jsou mysteriózní. První díl, pak třetí, pak nic. Pěkně to tehdy prosrali, dneska už to nikdo překládat nebude, protože teď už by si to koupilo jen pár podivínů jako jsem já.
Jinak bych chtěl pochválit překlad. V 1. díle to trochu skřípalo (prostě překlad ze 60. let), ale tenhle díl je v pořádku, tedy aspoň při zevním ohledání (chybí mi srovnání s originálem).

newtory
07.06.2018 5 z 5

Malá "jednohubka na pár hodín. Detektívka až v druhom slede. V prvom rade výborný ponor do života kehily (židovskej náboženskej obce). Realistický a pravdivý. Všetci milovníci antijudaistických konšpirácií ale aj ľudia ktorí o židovstve nevedia vôbec nič a radi by sa niečo dozvedeli toto je veľmi príjemný a nie príliš objemný sprievodca (navyše so zápletkou).
P.S. Nečakajte senzácie ani strhujúce odhalenia: "život je jinde..."
P.S.1. Autor napísal 12 príbehov o rabínovi David-ovi Small-ovi, žiaľ u nás vyšli len dva. Prvý a tento je v poradí tretí, posledný vyšiel v roku 1996.


Autorovy další knížky

Harry Kemelman
americká, 1908 - 1996
1969  79%Rabín v pátek zaspal
1995  86%V neděli zůstal rabín doma