V městě prorokově

V městě prorokově https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/158864/bmid_v-meste-prorokove-65c895b677f6b.jpg 4 9 2

Pokračování a dokončení předcházející knihy "Pouť do Mekky". "V městě prorokově" je kniha K. Mayem nedokončená. Zbývající část románu byla po autorově smrti dopsána Franzem Kandolfem.

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: , Gabi
Originální název:

Im Jenseits , 1899


více info...

Přidat komentář

Kakho-Oto
02.03.2020 4 z 5

Velmi zdařilé pokračování předchozího románu Pouť do Mekky (originální název Na věčnosti). Pouze první kapitola je od Maye, zbytek od Franze Kandolfa, jemuž jsem vděčný, že zajímavé dílo dokončil. Změna stylu aní není moc poznat, i když u Maye by se asi nedalo čekat, že by z Mynedžiho "vyrobil" původně ruského hraběte. El Ghani je jedním z největších padouchů Mayovek. Pokud si chcete přečíst vážnější Mayovo dílo, potom zřejmě není lepší volby než si vybrat knihy Pouť do Mekky a V městě prorokově. Fanatičtí islamisté by nejspíše chtěli rozmetat Mayovy ostatky, kdyby si přečetli, jak psal o islámu. Kandolf tomu nasadil korunu: Kara ben Nemsi si získal srdce šerifa v Mekce a ve zdraví přežil pobyt v nejsvatějším místě islámu.

minirock
19.01.2020 4 z 5

Kniha začíná tam, kde skončil předešlý román "Pouť do Mekky", džemmou - soudem nad vrahy přepadených a ubitých vojáků. Obžalovaným v čele s el Ghanim byla dána milost a Kara ben Nemsi s Halefem a ostatními přáteli pokračuje dál do Mekky. Zde náhodou odhalí zárodek povstání proti velikému šerifovi. Vůdcem je známý el Ghani, který chce pomocí zrady zasednout na místo velitele svatého města. Podaří se zabránit zlu ovládnout Mekku a bude el Ghani za své činy konečně potrestán?
Myslím, že panu Kandolfovi se podařilo dopsat nedokončený román Karla Maye se ctí. Já jsem byl spokojen, líbilo se mi to.


Autoři knihy

Karel May
německá, 1842 - 1912
Franz Kandolf
německá, 1886 - 1949

Kniha V městě prorokově je v

Přečtených12x
Knihotéce16x
Chystám se číst1x
Chci si koupit2x