V kůži Woodyho Allena

V kůži Woodyho Allena https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/173339/bmid_v-kuzi-woodyho-allena-6501fe8a25c61.png 4 30 6

„V kůži Woodyho Allena“ je přesně to, co název slibuje: komiksový strip ze života neurotika, ironika, notorického hledače smyslu života, který nachází jen pochybnosti, věčně neúspěšného sukničkáře a vtipného filosofa, který je na psychoterapeutově lenošce pečený vařený. Stripy, jejichž autorem je karikaturista Stuart Hample, vycházely denně v letech 1976 až 1984 ve 460 novinách a stávající výbor představuje 220 nejlepších z nich, spolu s autorovou obsáhlou předmluvou, která nám nechává nahlédnout do méně známé kapitoly Woodyho života i do zákulisí komiksové novinové tvorby."... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Argo , Paseka
Originální název:

Dread & Superficiality: Woody Allen as Comic Strip , 2009


více info...

Přidat komentář

lenkaabooks
24.07.2022 3 z 5

Stuart Hample - odkud to jméno znám, aha - Pane, vy jste vdova! Tak jsem zkoumala a opravdu, tvůrci tohoto skvělého českého filmu si vypůjčili pro jednu z postav jméno kreslíře Woodyho stripů. Úvod pana Hampla, seznámení s Woody Allenem, samotné stripy, to vše bylo fajn. V momentální situaci je pro mně ovšem nešťastně řešený formát knihy, proto ji nedočtu, ale nevadí. Fanoušky Woody Allena určitě potěší a pobaví.

trudoš
25.12.2020 4 z 5

„Mám bláznivý pocit, že zlí lidé odposlouchávají mé telefonáty…“
„Nesmysl! Jsme v Americe. Na tom pocitu není nic bláznivého.“
Milé překvapení. Souborné vydání stripů s Woodym Allenem má skvělý úvod, který osvětluje nejen vznik komiksu, ale všeobecně mluví i o Allenově stylu humoru a vypočítavém způsobu práce s diváky (mimo jiné mě překvapila Allenova kariéra stand-up komika). Samotné stripy v mém případě však zafungovaly půl na půl. V tomhle ohledu ale musím před Stuartem E. Hamplem smeknout - tak dlouho si hrát na někoho úplně jiného, to je vážně kumšt. Navíc ten krásně sebemrskačský humor si prostě nelze nezamilovat. Jen je ho příliš mnoho na jednom místě. Nešvarem pak je, že jde o výběr z několikaletého publikování, takže se chronologicky přeskakuje vpřed a zpět. Jde sice o samostatné vtípky, přesto tam určitá návaznost je a takhle je úplně zazděná. Posledním negativem je otištění původních skic, obtáhnutých tuší. Jeden dva na ukázku, proč ne, ale všechny? Čeho tím mělo být dosaženo?


Elevant
13.05.2020 4 z 5

Kniha je kvalitně graficky zpracovaná, což je u podobných komiksových knih velmi důležité. Dobře se na ni dívá a je výborná po ránu k misce cereálií... je prima se takhle u snídaně zasmát.
Kvalita stripů zde mírně kolísá, a na pár místech kolísá i značně. Znám určitě i lepší komiksové strypy, na druhou stranu v nich nevystupuje Woody Allen... stripy v této knize jsou velmi allenovské, což znamená že se tu vyskytuje krutá sebeironie, intelektuální poznámky, Freud, legrace z pokažených vztahů, existencialismus a sebelítostivé naříkání. Myslím tedy, že fanoušci Woodyho Allena by nemuseli být zklamaní.

Disease
08.04.2019 3 z 5

Na to, že to mělo být "best of..." je to poněkud nevyrovnané. Fanoušci W. Allena si můžou hvězdičku přidat.

knofela
22.03.2017 4 z 5

Kdyby tohle vycházelo v našich novinách, tak je snad i začnu kupovat. Vkusný humor na Allenův účet jako vystřižený z jeho filmů - Hample opravdu mistrovsky zvládl Woodyho styl se vším všudy. Možná bych občas uvítala více doprovodných komentářů k jednotlivým stripům napříč celou knihou, ne jen na jejím začátku.

sachista
04.01.2014 4 z 5

Tak jsem si stihnul přečíst můj druhý vánoční knižní dárek a byl jsem neméně spokojený. Je to kniha, jež musí potěšit všechny fanoušky našeho milovaného neurotika a geniálního scénaristy a režiséra. Všechna témata, která známe z jeho filmů, se objevují ve zhuštěné komiksové podobě s odzbrojující pointou. Takže je to opět koktejl lásky, vztahů, sexu, smrti, filozofování, úzkostí, pochybování a nekonečných peripetií brýlatého intelektuála v dnešním světě.

Štítky knihy

komiksy Woody Allen

Autorovy další knížky

Stuart Hample
americká, 1926 - 2010
2007  95%Děti píší Bohu
2013  76%V kůži Woodyho Allena