V hlavní roli srdce

V hlavní roli srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503072/bmid_v-hlavni-roli-srdce-LnN-503072.jpg 4 11 3

Srdce je zásadním orgánem našeho těla i věčným motivem lidské kultury. Kdo jiný by mu měl rozumět lépe než slavný kardiolog Petr Neužil? Ve svých vzpomínkách a povídkách dává nahlédnout do vývoje české kardiologie, vypráví o léčbě známých osobností a přemítá o proměnách moderní společnosti. Vydejte se do zákulisí srdce představujícího univerzální symbol lidského života! Dozvíte se řadu překvapivých věcí, které vám zaručeně rozproudí krev v žilách.... celý text

Přidat komentář

Runinka
13.03.2023 4 z 5

Pěkně napsaná kniha,její první část dosti odborná-takže pro zdravotníky zajímavá. Popisuje i dobu covidovou a náladu ve společnosti.

mahdal
02.03.2023 4 z 5

Kult lékaře je v českých poměrech oblíbená literární/ seriálová/ filmová postava. Něčím je toto povolání magické, asi jeho podstatou. Každý se snaží nahlédnout do nitra lékaře, toho vzdělaného člověka, který dokáže zachránit lidské životy. K tomu se zdá jako ideální médium lékařův deník. Tato kniha je deníkem z velké části; když pominu jazykovou rovinu (nejen pravopisnou, ale především stylistickou!), musím konstatovat, že kniha je zajímavým počinem.
Mě překvapila všudypřítomná samozřejmost pomoci pacientovi, obětavost trávit čas konzultacemi se zahraničními odborníky a především profesorovy znalosti. Ty, jak se můžete v deníku dočíst, si pravidelně obohacuje na různých konferencích, přednáškách apod. Obdivoval jsem profesorův "time managering", to jak si o všem dokáže udržet přehled, a to dokonce vše s úsměvem a vtipem na rtu.

Doporučuji.


Zdeňula
24.01.2023 5 z 5

Již čtu od MUDr. Neužila druhou knihu, a opět je krasně napsaná.....velice se mi líbila. Mohu jen doporučit!!

Štítky knihy

vzpomínky kardiologie

Autorovy další knížky

Petr Neužil
česká, 1962
2020  84%V zákulisí srdce
2022  76%V hlavní roli srdce