Úžasný svět včel

Úžasný svět včel https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/390831/bmid_uzasny-svet-vcel-lQr-390831.jpg 4 9 3

Obrázková knížka ÚŽASNÝ SVĚT VČEL z pera italské autorky Cristiny Banfi zavede malé čtenáře do podivuhodné včelí říše a představí jim některé více či méně známé stránky života hmyzu, který byl pro lidstvo odedávna symbolem pracovitosti. Zábavnou formou dětem vysvětlí, jak se včely rodí a jak žijí, jak si mezi sebou rozdělují úkoly a jak se množí. Krom toho najdou děti v knížce mnohé zajímavosti, například že včely umí tančit, že mají neuvěřitelně propracovaný smysl pro orientaci nebo že si v úlech umí vyrobit vlastní „klimatizaci“. Na stránkách plných barevných ilustrací představíme malým čtenářům zdraví prospěšné včelí výrobky a vydáme se na malou historickou exkurzi do historie medu. Knížka zdůrazňuje prospěšnost včel pro lidstvo a celou planetu a učí děti, že je potřeba o včely pečovat a chránit je jako důležitou součást živé přírody.... celý text

Příroda, zvířata Pro děti a mládež
Vydáno: , Omega
Originální název:

The World of Bees , 2018


více info...

Přidat komentář

Nočnípták
19.08.2019 4 z 5

Tato knížka mne moc překvapila. Objednala jsem s úmyslem darovat některému z vnoučat. Je moc pěkně napsaná a ilustrace jsou krásné. Určitě si v ní informace najde i dospělák, nejen dítě. Nakonec našla místo v naší knihovně. Nedokázala jsem se rozhodnout, kterému vnoučeti ji dám. S malýma si ji prohlížíme společně a ti větší si ji mohou půjčit domů.

Úžasný svět včel je opravdu úúúúžasný.

Ethys
10.05.2019 4 z 5

Pěkné obrázky, základní info o včelách pro děti. Dětem se líbí.


vlkove
20.04.2019 4 z 5

Pěkná naučná kniha, v které se dozvíte vše podstatné o včelách. Hezky zpracované s krásnými ilustracemi. Zjednodušeno i pro dětské čtenáře.