Už žiadne výhovorky

Už žiadne výhovorky https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479682/uz-ziadne-vyhovorkyNoFlFa-8pW-.jpg 5 14 7

Rozpráva príbeh chlapca a jeho zdanlivo nesplniteľného sna. Pre výhovorky, ako „Nie som dosť šikovný“ či „Je to príliš ťažké...“, sa chlapec takmer vzdá snahy dosiahnuť to, po čom túži. Takéto výhovorky nám môžu škodiť viac, ako si myslíme. Nejde totiž o bežné výhovorky ako „Neurobil som si domácu úlohu, lebo...“, ale postoje, ktoré sa môžu stať prekážkami na ceste vášho dieťaťa za naplnením svojich možností. Kniha vášmu dieťaťu ponúka jednoduchý návod, ako sa zbaviť výhovoriek. Spolu s chlapcom tak pochopí, že ak nebude pochybovať, môže dosiahnuť čokoľvek.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: , Keltner Publishing
Originální název:

No excuses!


více info...

Přidat komentář

alyce14
09.11.2021 5 z 5

Kniha je fantastická. Objevila jsem ji kdysi v Montessori. Škoda, že za mě takové knížky nebyly. Mělo by ji mít doma každé dítě i dospělý;)

komatom
07.11.2021 5 z 5

Tahle kniha je určena pro mladistvé. Je hlavně o tom,aby si člověk nenechal vzít své sny a nespoléhal se na výmluvy. Ty jsou totiž zabijákem pokroku. Postupně Vás mohou přesvědčit, že jakýkoliv sen je nemožný, protože na to prostě nemáte. Opak je pravdou. Nic není v životě nemožné, pokud před sebou máte pevný cíl a jdete si za ním. Hodně lidem se to podařilo a nevidím žádný důvod, proč zrovna Vám ne.


Knihomura
05.05.2020 5 z 5

Povedené. Dá se s ní "pracovat" s dětmi nebo vnoučaty doma - krásně si ji užijte. Je poučná i pro dospělé abychom se zamysleli nad tím, co /často automaticky/ svým potomkům říkáme. Ale dá se připravit super čtenářská lekce pro žáky ve škole nebo v knihovně, když přijdou s celou třídou.

Karinka2012
09.12.2019 5 z 5

Knížka na pár minut. Moc se mi líbila. Poučný příběh o chlapci, který šel za svým snem a nenechal se odradit. Než jsem vrátila do knihovny, četla jsem 2krát.

mariva
12.03.2019 5 z 5

Další skvělá motivační knížka pro děti, které snadno porozumí. Jen varování pro rodiče - děti pak poznají, kdy se vy vymlouváte, že na ně nemáte čas...

haaabi
05.03.2016 5 z 5

Děti ( 3,5 a 5 let) moc zaujala, často ji čteme. Myslím, že se jim tam hlavně líbí ty mořské želvy (chlapec se chce stát mořských biologem) a že ji ocení ještě víc o něco později. Povedená knížka o tom, jak se nenachat odradit okolím a jít si za svým snem i přes překážky. Když se chce, všechno jde :-)

bibi.r
04.02.2015 5 z 5

Moc pěkná. Kvíz nakonec pomůže při dalším vyprávění si o snech.