Už žádné plasty

Už žádné plasty https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/477511/uz-zadne-plasty-vph-477511.jpg 3 48 20

MÁTE 2 MINUTY? SAMOZŘEJMĚ, ŽE ANO. Oceány jsou kriticky znečištěné. Musíme je vyčistit a zastavit produkci plastů přímo u zdroje. Známe jednoduchý a účinný způsob, jak na to. Přečtěte si tuto knihu a objevte drobné změny s ohromným celkovým dopadem, které můžete zavést ve svém životě.

Literatura faktu Literatura naučná Ekologie, živ. prostředí
Vydáno: ekniha , Via
Originální název:

No. More. Plastic.


více info...

Přidat komentář

stanislav0373
13.01.2024 2 z 5

Vzhledem k tomu, že se v odpadovém hospodářství a zpracování druhotných surovin pohybuji již přes deset let, koukám na ni jinou optikou. Nicméně kladně hodnotím snahu doplnit některé nápady o možnosti v ČR. Každopádně pro úplné lajky to není špatné.

vladku
11.09.2023

Útlá kniha menšího formátu se spoustou prázdného místa na stránkách, tedy přečtete ji za chvilku. Ideální pro darování někomu ve vašem okolí, kdo nemá moc času a byl by ochoten si něco přečíst na tohle téma. Stručné a přitom obsahuje většinu hlavních témat. Co mohu vytknout, je navrhování rychlých řešení, např. zálohování PET láhví, které v ČR bude drahé (jinde by ty peníze měly vyšší účinnost) a pravděpodobně kontraproduktivní.


Night
15.05.2023 2 z 5

Antiplastová kniha, která vám chce otevřít oči a vést k holistickému vnímání tohoto materiálu.

durinka
02.02.2023 2 z 5

Zajímavé a rychlé čtení, spíše pro “začátečníky”.

Guepp
04.08.2022 3 z 5

Příjemná motivační jednohubka.
Ideální pro úplného bezplastového začátečníka.
Většinu věcí už mám v domácnosti zavedenou.
Líbí se mi neradikální způsob.
Plasty mají své zastoupení, ale ne v takovém množství.
Z knihy i získáte způsob, jak nad věcmi přemýšlet a najít si nějakou variantu, která bude Vaší domácnosti vyhovovat.
Vždy je více možností.
Design knihy mohl být také více eko.

Prske
22.07.2022 3 z 5

Jo dobrý, četlo se to dobře a docela to člověka namotivuje… ale žádné (pro mě) nové konkrétní tipy jsem tam nenašla :)

Lily101
28.05.2022 3 z 5

Po prvních 50 stranách jsem musela knihu na půl hodiny odložit, neb mi nesedl úplně styl podání. Po pauze už se kniha četla dobře, takže pokud budete mít problém zvyknout si na styl podání obsahu, nezoufejte ;-).

Mám dojem, že v ČR se dost “věcí” dodržuje (soudě dle mého okolí i recenzentů pode mnou). Za plnou cenu bych si knihu nepořídila, ale za 19,- to nebyla úplně špatná volba. Protože…aspoň se dozvíte, že to, co Vám přijde normální, zdaleka normální evidentně není a pár informací (konkrétně co jí želvy v oceánu a tabulka druhů plastů) si z ní odnesete.

stepankoby1
06.04.2022 3 z 5

Informační hodnota je fajn, minimálně jako uchazeč o studium chemie jsem hezkých pár částí ocenil. O dost horší jsou podle mě pokusy o rady, které téměř vždy jedou podle mustru "Víte o tomhle produktu, ze kterého se uvolňují mikroplasty? Co takhle ho nepoužívat?" Myslím si totiž, že většina lidí ví, jen vědomě volí se nezajímat. A knížku za osm dolarů nejspíš vyhledávat nebudou. Navíc velice pochybuju, že ten lesklý, matný obal je sám z dokonale rozkladatelného, bio-friendly plastu. Na druhou stranu, ta snaha o velkou, hromadnou, organizovanou změnu skrz jedince je chvályhodná. Jen by se to možná mělo cpát lidem do ksichtu trochu sugestivněji.

Marekh
17.03.2022 4 z 5

Kniha přečtená během chvíle. Hlavním autorovým cílem je, aby se čtenáři zamysleli nad nadměrnou produkcí a používáním plastů v běžném životě a zamysleli se nad tím, jakým způsobem plasty ohrožují životní prostředí.

Kniha má různé odkazy, autor dává úkoly k zamyšlení a k realizaci a říká, že každý člověk malým dílem může přispět ke zmenšení množství plastů.

Kniha obsahuje některé faktické údaje (druhy plastů, recyklace aj.), informací z této oblasti mohlo být více, ale z druhého hlediska bylo poslání knihy naplněno – upozornit na problematiku plastů.

Svým konceptem je tato kniha vhodná i pro školáky.

Milujem
01.11.2021 4 z 5

Kniha je super. Četla se rychle. Pomůže si uvědomit, jak moc plastů je kolem nás. Spoustu nápadů, které v knize jsou, jsou dneska již běžnou součástí životů nás všech a stačilo k tomu málo - udělat restrikce pro všechny státy. Za mě doporučuji se zamyslet na #2minutesolution, jelikož tento nápad může mít využití nejen v sbírání odpadu, ale například v zařazování si věcí a činností do běžné denní rutiny (cvičení, pobyt v přírodě, ranní procházka kolem domu,....).

brunettlibrary
17.08.2021 4 z 5

Až mě děsí kde všude plasty nebo mikroplasty jsou. Knížka vám určitě otevře oči v mnoha oblastech a nasadí vám brouka do hlavy, jak snížit vaši spotřebu plastů. Pokud vás takhle tématika zajímá, doporučuji si ji přečíst!

Šajler
27.04.2021 5 z 5

Rozhodně zajímavé čtení, které vás donutí se zamyslet což pro začátek určitě stačí.Je to takový malý impluz pro každého, nasadí to brouka do hlavy a kdo chce hledá si pak další informace.

Uma
01.12.2020 2 z 5

Docela fajn kniha, ale spíše bych jí doporučila někomu kdo chce plasty nechce moc používat a chce " zachránit" planetu

Tara943
29.09.2020 4 z 5

Zajímavá kniha, ale psaná spíše pro ty jež začínájí vidět problém v plastech. Velké plus si ovšem zaslouží překladatelka jež kromě překladu dodala české ekvivalenty Britských společností a skupin.

VéjaTarabová
25.08.2020 2 z 5

Myslím, že bylo fajn si to přečíst a udělat si vlastní názor na celou tuto situaci, i když tato kniha je pouhá kostra všech problémů týkajících se plastů. Musím ale přiznat, že sama od sebe bych si ji nekoupila, protože mi toho moc nového neřekla.

LenkaGonn
26.07.2020 5 z 5

Já dávám plný počet hvězd. O tuto problematiku jsem se začala zajímat nedávno, což je na jednu stranu ostudné, ale na druhou stranu začala jsem a to je důležité. Auto v knize vysvětluje v čem jsou plasty, co se může stát a nabízí alternativy. Rozhodně s touto knihou budu dál pracovat.

kristyna.havlov
22.07.2020 5 z 5

Pekna kniha s mnoho zajimavymi informacemi a fakty. Plus tam dava autor ruzne jednoduche ukoly,ktere kazdy muze splnit a pomoci tak planete byt vice bez plastu. Ja se o ekologii zajimam, 95% faktu a informaci jsem znala. Kniha se cte ale dobre, je malicka, takze ocenuji, ze se hodi na cesty. Doporucuji spise pro ty, ktery toto tema zajima teprve kratce.

rikiki
28.05.2020 4 z 5

Skvělá knížka, díky které pochopí problematiku plastů a to, jak je správně třídit opravdu každý. Mohla by inspirovat k zamyšlení a třeba jen malé změně v životě i zatvrzelé anti třídiče. Co jsou to plasty a jak s nimi nakládat pochopí díky této knížce i člověk z jiné planety.

Ebba
09.05.2020 2 z 5

Kniha má dobrý nápad s 2 minutovou výzvou, ale jinak mi nic nedala. Psáno pro lidi, kteří o problematice plastů skoro nic neví.

TerkaM
04.04.2020 3 z 5

Pokud máte nějaké ekologické smýšlení, tahle kniha by vás dost pravděpodobně mohla zaujmout. Autor nás v ní seznamuje se svoji dvou minutovou výzvou. Aneb většinou právě ty drobné změny, které jsou pro nás automatické, mohou změnit celou planetu. Proč tedy knize dávám tři hvězdičky? Nebylo to nic světoborného a za druhé se mi moc nelíbila autorova radikálnost, která mně v mnoha případech přišla nesmyslná a zbytečně to hrotící. Takže pokud vás to zajímá, přečtěte si to, ale uvažujte o tom. :)