Už umím číst: 15 příběhů ze statku

Už umím číst: 15 příběhů ze statku https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/455810/bmid_uz-umim-cist-15-pribehu-ze-statku-YRT-455810.jpg 4 2 2

Tyto zábavné dvouminutové povídky tištěné velkým písmem a doprovázené barevnými ilustracemi mají podpořit dovednosti začínajících čtenářů. 15 příběhů postupně obohatí slovník vašeho dítěte a přinese mu chvíle příjemného čtení. (zdroj: K. Dobrovský)

Přidat komentář

Osice
02.08.2021 2 z 5

Je mi líto, ale tohle fakt není ono. Příběhy jsou těžkopádné, bez nápadu. Kniha je určena začínajícím čtenářům, já si při předčítání opakovaně pomyslela, že existuje mnoho krásnějších a vhodnějších knih pro děti, které se samostatným čtením začínají. … Další výtka směřuje k špatně nakreslené duze. Můžeme ji vidět dvakrát, pokaždé je nakreslená jinak, ale vždy chybně. I má pětiletá dcera ji umí nakreslit správně, tak nechápu, proč by si ilustrátor nemohl dát práci s tím, že si zjistí, jak má správně vypadat. … Za každým příběhem je dvojstránka, která obsahuje 2 úkoly pro děti. Opět se budu opakovat, ale úkoly postrádají nápad. Nechápu, proč by dítě, které si přečte celý příběh, ještě muselo znovu číst slova, která se v příběhu vyskytla. Co třeba nějaká otázka na porozumění? A druhým úkolem je pojmenovat to, co vidí na obrázku. Pro jistotu je k obrázku ještě doplněn textový popisek:-) Za každým příběhem jsou stejné typy úkolů. Nuda, nuda a ještě jednou nuda.

Omlouvám se, za kritický komentář. Těší mě psát pochvalné a nadšené komentáře ke knihám, ale v případě této knihy to nejde. Bylo by to nefér k těm úžasným dětským knihám, které jsme s Barunkou doposud přečetly.

lenkaBajza
17.10.2020 5 z 5

Povedené. Krátké příběhy, spousta zvířátek, spousta jmen a spousta opakování, což je pro děti skvělé. Ilustrace jsou také super, vždy k tématu:) Chválím a doporučuji:)


Štítky knihy

statek pro začínající čtenáře

Autorovy další knížky

Maureen Spurgeon
britská, 1941 - 2007
1991  78%Turtles - Hrdinové z podzemí
1994  0%Vianočné čaro
1998  100%Medvídkovy příběhy
2013  70%Už umím číst: 15 příběhů ze statku

Kniha Už umím číst: 15 příběhů ze statku je v

Přečtených3x