Útěk z ráje

Útěk z ráje https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14176/utek-z-raje-14176.jpg 3 14 7

Deník cestovatelky Vyprávění o poněkud ztřeštěné a dobrodružné cestě na Tahiti za účelem objevení životní vyrovnanosti. Herečka Kateřina Macháčková se rozhodla udělat tlustou čáru za svým dosavadním osobním i profesním životem. Touto tlustou čarou bylo rozhodnutí odjet sama na Tahiti a tam dospět k nové životní filosofii. Pokud se žena rozhodne cestovat sama přes půl světa, navíc bez dobré jazykové výbavy, vyžaduje to značnou dávku odvahy, ba i fatalismu. Vzhledem k tomu, jaká protivenství - počínaje byrokracií úředníků a konče vichřicemi a bouřemi - musela herečka během své cesty překonat, má zřejmě odvahy i víry v osud neobvyklou dávku. Cestopis je napínavý skoro jako detektivka a byl by div, kdyby taková zkušenost nevedla k přeskupení žebříčku životních hodnot. ... celý text

Přidat komentář

kocickaofinka
28.06.2019 5 z 5

Zaujala mně..

niknikita
24.03.2017 3 z 5

Tak asi zkusím vyhledat někoho, kdo bude mít odvahu publikovat moje zápisky z cest. Ale nemám jméno, bohužel...


Darleen
13.02.2017 2 z 5

Vůbec nechápu, co mi tato knížka jakožto čtenáři měla přinést. Pokud bych ji měla hodnotit jako cestopis, tak je příliš stručná a nezáživná. Jako deník jde zase málo do hloubky, spoustu věcí jen nakousne a nijak dál nerozvádí. Úplně nejvíc mi ale vadil přístup autorky, která se od začátku do konce projevuje jako zmatkující neurotická hysterka. Její neustálé konzultace s kartami, kyvadélkem a konzumace čínských kapek proti stresu mě otrávily tak, že jsem dočetla jen s vypětím všech sil.

Hakl54
27.12.2016 3 z 5

Odpočinkové čtení od kterého moc nečekejte. Trochu mi nebralo proč se rozhodla letět tak daleko, když nezvládala běžné situace? Nebo to bylo záměrně zveličeno ?

minirock
21.09.2013 2 z 5

Kateřinu Macháčkovou mám docela rád jako herečku. Jako autorka této knihy mě ale příliš nenadchla. Celé mě to přišlo takové jakoby šité horkou jehlou a upřímně řečeno, jet na tuto cestu s ní, musel bych z ní vyletět z kůže už po pár hodinách . A určitě mě to nenavnadilo k tomu, abych letěl na Bora-Bora, to počasí tam mi přijde docela šílené. Zlatý Chorvatsko.

magnolia
22.07.2013 3 z 5

Cestopisy nečtu, ani necestuji - tenhle je takový netypický, osobní, mně to vyprávění nevadilo, bylo svým způsobem zajímavé - ale k cestování mě rozhodně nepřiměje.

regi1
08.06.2013 2 z 5

Dočetla jsem z donucení,téma a místo je jistě moc zajímavé,ale zpracování mě neoslovilo,je moc strohé,nezáživní.Podobné knihy,cestopisy,opravdu miluji,ale zde si nemohu pomoci,kniha na mě neudělala dojem.

Autorovy další knížky

2007  51%Útěk z ráje
2010  84%Téma Macháček - Literární mozaika v jazzovém rytmu

Kniha Útěk z ráje je v

Přečtených17x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce1x
Chystám se číst1x
Chci si koupit2x