Upíři z Edenu

Upíři z Edenu https://www.databazeknih.cz/img/books/64_/64185/bmid_upiri-z-edenu-gRx-64185.jpg 4 22 5

Příběh vypráví o mladém členovi SNB, který dostane zvláštní případ, od poručíka Kučery. Před 2 měsíci, se ve městě Eden, udál incident, s anonymním dopisem, a tvrzeným atentátem na majitele statků, pana Zewela. Strážnik Mikeš, stejnojmený, též, jako mluvící kocour, jak je v knize zmiňováno, dostane tento případ. Musí jet do města Eden, vyřešit případ anonymních dopisů, a údajných atentátů. Ve městě se setkává s plno postavami, jako je například ; Poručík Bombera, Podporučík Čtvrtek, Tajemník Rojko, Pan Zewel, slečna Martina, služebna Lucinda - Irena. A také známá tvář Jiří Pecha, (údajný zakladatel anarchistické strany). Jak jde děj stále hlouběji, budete si připadat, že jste vneseni do celého příběhu.... celý text

Přidat komentář

david5746
31.10.2023 4 z 5

Ale jo, pokud (stejně jako v mládí, kdy jsem knihu měl v ruce) budu ignorovat tu ideovou linku, tak mi zbyla docela zajímavá detektivka, která je psaná příjemným - až vlastně veselým - způsobem. Mikeš je sice trochu superman a na každou situaci má nějakou hodnotící hlášku, ale jako celek to funguje.

Přečtení po více než třech dekádách nelituji, ale už to asi bylo naposledy. :-)

marlowe
17.06.2016 4 z 5

První půlka mě HODNĚ bavila, ve druhé už to občas drhlo – a moc se nepovedl ani ten konec. Škoda. Nicméně ty čtyři hvězdičky si pan Mlíkovský zaslouží plným právem: za osobitý a naprosto neotřelý způsob vyprávění – a za postavu velitele SNB Bombery (včetně těch jeho "parádních hlášek"):

"Máte všechno?" zavrčel Bombera na podporučíka. "Píšete, jako když slepice kadí cihly!"

"Takovej parchant?" řval Bombera, "kterýho porodila hrbatá vopice v běhu, mi tu nebude rozvracet morálku!"


Warden
23.03.2016 5 z 5

Americká drsná škola odehrávající se v roce 1947, vydaná v roce 1983??? Waaaau!!!! Hodně dobré...Překvapilo, bavilo...Škoda, že toho nenapsal víc...

historikola
23.11.2013 5 z 5

tato knížka byla vydána pod křídly detektivky, protože tehdejší mocnáři by ji jinak nepustili, ale děj je opravdový. Knížka je tak chytlavá, že Vás jen tak nepustí. Je to jedna z mála knih, kde ji musíte dočíst na jeden nádech celou.
David

Erosanin
09.04.2011 5 z 5

Skvělá kniha, která je od první chvíle, do té poslední velmi zajímavá. Doporučuji vřele všem, těm, kteří rádi zaplují do až někdy depresivního světa města Eden. Mikeš, ač se ze začátku jevil, jako nemotora, na mne působil ke konci knihy velmi optimisticky, a sebevědomě.
Rozhodně doporučuji! :)

Štítky knihy

upíři detektivní a krimi romány

Autorovy knížky

Čestmír Mlíkovský
česká, 1927 - 1991
1983  72%Upíři z Edenu

Kniha Upíři z Edenu je v

Přečtených27x
Doporučených2x
Knihotéce32x
Chystám se číst1x