Umlčené tajemství

Umlčené tajemství https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42350/umlcene-tajemstvi-42350.jpg 4 20 6

Patnáctiletá Natálie by ráda věděla, co se skutečně událo uprostřed jedné vánoční noci, kdy záhadně zemřeli její prarodiče Eliška a René. Utopili se v nedalekém velice mělkém potoce. Nat tomu chce přijít na kloub, proto až její rodiče odcestují do Nepálu a bratr do Itálie, odjede do domu prarodičů. Na půdě najde a babinčin starý deník a začne si ho číst. Babička v něm píše o své velké lásce - Virgilovi. Babičku miloval i Natalinin údajný dědeček René. René Virgila zradil a Virgil zemře. Eliška byla zoufalá, jelikož s Virgilem čekala dítě, a protože nechce, aby její dítě vyrůstalo bez otce, provdá se za Reného, ale to ještě netuší, že on zradil její velkou lásku. Ten osudný večer jí volal nějaký muž, který jí oznámil, že on mučil Virgila a dokonce jí řekl, kdo Virgila zradil. Babička se snažila přeskočit potok, jenže se jí smekla noha a ona upadla do vody a utopila se. Později se ji její manžel vydal hledat, a když zjistí, že je mrtvá spáchá sebevraždu. A případ je vyřešen.... celý text

Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Víkend
Originální název:

UN SI TERRIBLE SECRET , 1997


více info...

Přidat komentář

Ruru
31.03.2021 5 z 5

Knihu jsem přečetla za chvilku za
a) kvůli její čtivosti
b) kvůli velkým písmenům.
Dobrá zápletka a celkem neočekávaný konec. Já osobně bych asi neunesla, mít takovéhle obrovské tajemství a nikomu se s ním nesvěřit. Výčitky svědomí jsou strašná věc.
Ale jak už tady bylo psáno, jednohubka na odpoledne a navíc čtivá, takže co řešit.

lucakuca
05.10.2020 5 z 5

Překvapení dne! Tváří se to jako zastaralá puberťácká romantika a přitom je to nádherný plný příběh. Těch 110 stran bylo opravdu úžasně využito.


Zlatinka.Emilly
11.12.2018 4 z 5

Příběh patnáctileté dívky je dost reálný na to, jaké "dobrodružství" může kdokoliv z nás zažít. Tajemství, které bylo Natálii odhaleno, mělo sílu zadřít drápky a nepustit. Jak bude dívka s takovým tajemstvím žít? Někdy je dobré, spálit za sebou veškeré mosty a to Natálie udělala, ale na tu strašnou bolest stejně zůstala sama. Snad měla více přilnout k prababičce, která už tak toho dost vytrpěla, snad měla otevřít minulost před svým otcem, copak on si nezasloužil znát pravdu? Bude tak na černou minulost sama a přitom sdílená bolest je poloviční bolestí.

Eliška12
07.04.2018 4 z 5

Napínavý příběh s detektivní zápletkou . Je určen spíš pro dívky a kniha je celkem tenká takže ji přečtete za chvilku . Mně se moc líbila a doporučuji ji všem k přečtení.

marketa9252
05.11.2016 5 z 5

Napínavý příběh. Opravdu se přečte během chvilky.

sgjoli
21.05.2016 5 z 5

Již obálka upozorňuje, že Umlčené tajemství je čtení primárně pro dívky, a s tím je podle mého také třeba ke knize přistupovat. Rozhodně nečekejte žádné hlubokomyslné nebo závratně tajemné vyprávění, nic takového vám kniha prostě nedá. Nicméně i tak si myslím, že je kniha hodna pozornosti a klidně by mohla zaujmout i staršího čtenáře, zvlášť pokud hledáte nenáročnou odpočinkovou jednohubku, při které nemusíte dlouze přemýšlet a s níž byste si chtěli zkrátit dlouhý večer. Je to takové milé počtení, pokud se chcete na hodinu, hodinu a půl odpoutat od okolního světa – kniha je celkem tenká a s velkými písmeny, takže víc než hodinu a půl nad tím čtenář opravdu nestráví. Čtení jsem si užila, bylo to fajn. :-)

Autorovy další knížky

Evelyn Brisou-Pellen
francouzská, 1947
2002  71%Umlčené tajemství
2002  60%Tajemství mrtvého bodu