Umění naslouchat: O co přicházíte a proč na tom záleží

Umění naslouchat: O co přicházíte a proč na tom záleží https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489018/bmid_umeni-naslouchat-o-co-prichazite-a--oFO-489018.jpg 4 24 5

Žijeme ve světě, kde technologie umožňují neustálou digitální komunikaci a nabízí stale nové možnosti, jak navazovat a rozvíjet vztahy. Přesto se zdá, že nikdo dopravdy nenaslouchá, nebo dokonce ani neví, jak na to. Díky tomu se cítíme více osamělí, izolovaní a méně tolerantní než kdykoli předtím. Novinářka New York Times Kate Murphy chce vědět, co se stalo. Murphy v této fascinující a často vtipné knize vysvětluje, proč nenasloucháme, co to s námi dělá a jak můžeme tento trend zvrátit. Lidsky podává psychologickou, neurovědeckou a sociologickou diskuzi na téma naslouchání a zároveň nás seznamuje se skutečnými odborníky (včetně agenta CIA, moderátorky diskuzní skupiny, barmana, rozhlasového producenta a špičkového prodavače nábytku). Její práce je stejnou měrou kulturní kritikou, vědeckou studií zkoumání i vzrušující výzvou ke změně, která je plná praktických rad a příběhů ze života. Je čas přestat mluvit a začít naslouchat.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Via
Originální název:

You're Not Listening: What You're Missing and Why It Matters , 2020


více info...

Přidat komentář

lali42
28.10.2023 5 z 5

Autorka mi milou a zábavnou formou pomohla uvědomit si, kde dělám chybu v komunikaci. Ze začátku mi to přišlo celkem chaotické, ale časem jsem si zvykla. Kniha nemusí sedět každému, ale já bych ji i přesto každému doporučila.

Per-quiee
02.06.2022 3 z 5

V knize je několik hodně dobrých argumentů, o kterých víte, ale tak nějak si je plně neuvědomujete. Nemám úplně ráda self-help knihy, ale tuto by si opravdu mělo přečíst hodně lidí (možná většina). Docela jsem souznila s myšlenkou, že zmizelé umění naslouchat je celospolečenský problém a má nečekané návaznosti. Ovšem kniha by mohla být poloviční, moc nemám ráda, když je jedna myšlenka opakuje desetkrát.


LeserDe
25.04.2022 odpad!

Asi neumím naslouchat, ale tohle mě ani trochu nebavilo.

kristyna.havlov
07.04.2022 5 z 5

Doporucuji precist kazdemu. Dnesni spolecnosti vetsinou chybi aktivni naslouchani druhemu. Jak rikal Dalajlama : Kdyz jen mluvis, opakujes to, co uz vis. Kdyz ale naslouchas, muzes se dozvedet spousty noveho.

makovec201
27.02.2022 5 z 5

Je to text k zamyšlení, který mě bavil i díky tomu, že je vtipný. Nepovažuju ho sice za vědeckou studii, jak se o něm píše, k té má daleko, ale podnětný je.

Autorovy knížky

Kate Murphy
americká
2022  76%Umění naslouchat: O co přicházíte a proč na tom záleží

Kniha Umění naslouchat: O co přicházíte a proč na tom záleží je v

Právě čtených4x
Přečtených36x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených3x
Knihotéce21x
Chystám se číst114x
Chci si koupit36x
dalších seznamech3x