Umění jako terapie

Umění jako terapie https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/217988/bmid_umeni-jako-terapie-217988.jpg 3 10 3

Často slýcháme, že umění je velmi důležité. Jen zřídka se ale dozvíme, proč vlastně. Alain de Botton a John Armstrong jsou přesvědčeni, že umění nám může pomoci řešit ta nejniternější a zároveň nejobyčejnější dilemata: Proč mě nebaví moje práce? Proč mi připadá, že všichni ostatní mají zajímavější život než já? Co mám dělat, aby můj vztah fungoval lépe? Proč musí být politika tak deprimující? Jejich kniha představuje nový způsob interpretace umění: vnímá ho jako terapii, která nám účinně pomáhá vypořádat se s každodenními problémy.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika Umění
Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

Art as Therapy , 2013


více info...

Přidat komentář

Streva
03.02.2024 5 z 5

Krásná kniha seznamující laiky (bože, málem jsem napsala "lajky"...) s možnostmi jak nahlížet na umění, vysvětlující, proč je někdy nudné, někdy "divné" bez nutnosti zabývat se historií umění.

LordSnape
27.05.2018 3 z 5

Zajímavé čtení a přehlídka uměleckých děl všemožných směrů nakonec ve výsledku vůbec nekoresponduje s tím, co si vlastně kniha na začátku zadala za cíl. Autoři se v tom nakonec strašně zamotali a překládají možnosti náhledu na jednotlivá umělecká díla, případně situace a myšlení jejich tvůrců. Pokud hledáte možnost, jak umění může terapeuticky pomáhat, tak doporučuji Psychomagii od Jodorowského.


MARSgirl
31.01.2015 2 z 5

Očekávání velká. Výsledkem je ale jen kniha, snažící se o návod, jak umění dobře pochopit. To je v pořádku, ale ne takhle stupidním stylem. Nápady typu přeinstalování děl v galeriích do celků podle emocí z nich vyzařující, jsou pro mě opravdu naprosto mimo. Možná by se umění nemělo tak zjednodušovat. Vždyť k olivám si taky najde cestu každý sám. Dočíst knihu pro mě nihilistickým zážitkem.

Štítky knihy

umění výtvarné umění léčba, terapie

Autoři knihy

Alain De Botton
švýcarská, 1969
John Armstrong
britská, 1966

Kniha Umění jako terapie je v

Přečtených15x
Knihotéce9x
Chystám se číst27x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x