Umění francouzské kuchyně 2

Umění francouzské kuchyně 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/285306/mid_umeni-francouzske-kuchyne-2-0Lg-285306.jpg 4 17 6

Julia Childová a Simone Becková přicházejí s pokračováním svého klasického díla, jehož se v Americe prodalo více než milion výtisků. Po vydání dnes velmi uznávané první knihy pilně pokračovaly v práci, bádaly a zkoušely další recepty klasických jídel i francouzské regionální speciality – vařily, radily se, ochutnávaly, zdokonalovaly. Svoje objevy a poznatky sepsaly do druhého svazku, brilantní sbírky receptů, které jednak rozšíří váš kulinářský repertoár, ale hlavně vám umožní postoupit na vyšší úroveň ve studiu umění francouzské kuchyně. Druhá kniha je určena lidem, kteří budou chtít za použití běžných surovin a v běžně vybavené kuchyni okusit nebo si nostalgicky připomenout jedinečné příchutě a vůně Francie – oběd ve venkovské hospůdce v Provence či večer v noblesní pařížské restauraci. Naleznete zde: • první autentický, vyzkoušený recept na výrobu francouzského chleba, • polévky včetně rybích a bisque z darů moře, • masitá jídla od venkovské kuchyně až po slavnou haute cuisine, • třináct skvělých receptů na pošírované kuře s omáčkou, • lákavě sestavené zeleninové pokrmy, • záplavu dezertů od jednoduchých až po absolutně velkolepé pochoutky. Do rukou se vám dostanou jasné a prověřené návody, díky nimž si i vy budete moci uvařit speciality, jež byly donedávna k mání pouze u francouzských šéfkuchařů a mistrů pekařů. Každý nový základní recept je vypracován krok za krokem, s vybroušeným smyslem pro detail, kniha je také doplněna četnými kresbami.... celý text

Literatura naučná Kuchařky Osobní rozvoj a styl
Vydáno: ekniha , Jota
Originální název:

Mastering the Art of French Cooking, Volume Two


více info...

Přidat komentář

alekis
předevčírem 5 z 5

Dnes mi přibyla k první části francouzské kuchařky její mladší sestřička. Už to není 900 stran, jen necelých 800 :-). Po prolistování jsem kladně ohodnotila velké zlepšení. Podrobné návody doprovázejí skvěle provedené ilustrace.
Samozřejmě, že jsem tuto další obří kuchařskou knihu ani omylem nepřečetla, ba ani nečetla, když pominu úvod. Prolistovala jsem ji a hodlám v ní listovat dál!
Kuchařky se prostě nečtou slovo od slova jako napínavé romány... I když vaření bývá činnost velice často napínavá...

První pokus, hovězí po Burgundsku (zdroj - 1. díl) nebyl vůbec tak složitý, jak se zdálo na první pohled při čtení receptu. A když jsem do kastrolu lila červené víno z láhve, připadala jsem si úplně jako Julie z filmu Julie a Julia a cítila jsem se... přímo skvěle!
Člověk se učí, dokud je živ! Doufám, že zvládnu a využiju alespoň některé recepty z mnohých, které nám Julia Child v obou knihách nabízí.

Protože ale nejsme na stránce o vaření, tak dosti již o tom. Pouze konstatuji, že maximálně záleží na kvalitě použitých surovin, to je základ všeho. Pokud člověk není analfabet a dokáže dodržet recept, dílo se musí podařit.
Takže i když u mě tentokrát nefiguruje kvalitní burgundské víno, nýbrž chuť Francie měl dodat laciný patok, který má bohužel jen hezkou etiketu, ale nic víc, ani jsem neměla 12 až 16 malých cibulek, tak jsem je vynechala, doufám, že na první pokus... to bude k jídlu :-).
Bon apetit! :-)

Nymfadora.T.
23.12.2023 3 z 5

Našla jsem tam spousty zajímavostí, ale na běžné vaření to není:-)


HanaMalina
23.07.2019 4 z 5

Opět super kuchařka, ale více pro mě použitelný je první díl a proto jsem si tento pouze půjčila z knihovny.

Marla
12.01.2019 5 z 5

Báječný druhý díl bible kuchařského umění, pečlivě propracovaný do nejmenších podrobností . Pokud bych někdy chtěla připravit humra, není lepší návod, než v této knize:). Ne vážně, najděte si na youtube televizní záznam pořadu ve kterém Julia Child před kamerou připravovala třeba croissanty....no pastva pro oči!!

danae1515
06.03.2018 5 z 5

Očekávání se naplnilo. Příjemné zjištění, že když doma peču hovězí svíčkovou, tak vlastně připravuji FILET DE BOEUF POÉLÉ v podstatě přesně jako Julia Childová.

TeaPeter
28.06.2016 5 z 5

Další skvělá kniha o francouzské kuchyni, podle které se daji uvařit báječné dobroty.

Autorovy další knížky

Julia Child
americká, 1912 - 2004
2014  90%Umění francouzské kuchyně
2016  89%Můj život ve Francii
2016  88%Umění francouzské kuchyně 2

Kniha Umění francouzské kuchyně 2 je v

Právě čtených1x
Přečtených20x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce28x
Chystám se číst8x
Chci si koupit19x