Uganda: velký příběh malé nemocnice

Uganda: velký příběh malé nemocnice https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/151349/uganda-velky-pribeh-male-nemocnice-151349.jpg 3 2 2

Kniha nabízí poutavé vyprávění nejen o vzniku nemocnice v Ugandě, ale i o autorových zkušenostech, zážitcích a vzpomínkách z cestování a působení v této exotické zemi. Text je doplněn mnoha barevnými fotografiemi.

Přidat komentář

aychend
08.05.2014 2 z 5

Přiznávám se, že tato kniha pro mě byla zklamáním. Ve srovnání s jinými o lékařské pomoci v Africe (Tichý dech, Český lékař v srdci Afriky...) tady nebylo o léčení pomalu ani slovo. Ze slibovaného "krátkého" úvodu o dějinách Ugandy se vyklubala dlouhá pasáž následovaná cestopisem po rezervacích a parcích v Ugandě... Pak na konci možná 2-3 kapitoly o stavbě nemocnice.

Chvílemi jsem kroutila hlavou nad "údivem" lékaře ze stavu nemocnic a lékařské práce v Africe. Osobně bych dříve, než začnu uvažovat o nějaké nemocnici, vyzpovídala Lékaře bez hranic, Červený kříž a další organizace, které se tomuto problému věnují už řadu let a mají bohaté zkušenosti. Postavit nemocnici je krásná věc, ale jak ji udržet? Kdo ji bude financovat? Kde vezmeme lékaře, kteří by tam jeli? Je to jako vydat se na Mt. Everest bez průvodců a bez zkušeností.

Nejsem lhostejná k humanitárním organizacím a k jakékoli pomoci, ale pan doktor mě v žádném případě nenadchnul k nějakému kroku. Velké mínus patří i velkému množství gramatických chyb v textu a místy dost nezáživnému stylu psaní.

Štítky knihy

Uganda východní Afrika

Autorovy další knížky

Josef Donát
česká, 1942
2007  60%Důvěrně a otevřeně o sexualitě
2006  50%Uganda: velký příběh malé nemocnice
1989  0%Přechod v životě ženy
2000  60%Klimakterium
1994  0%Klimaktérium: průvodce ženy přechodem