Udatný horal

Udatný horal https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/393801/bmid_udatny-horal-zP2-393801.jpg 4 21 5

Highland Defender série

< 2. díl

Milostná romance z konce 17. století. Když se sir MacDonald, baronet ze Sleatu, setká s rudovlasou Mary z Castletonu, která nosí kalhoty a zručně zachází s mušketou, je zcela vyvedený z míry. Taková žena se přece jeho aristokratickému způsobu života nikdy nepřizpůsobí. A Mary se nijak nemá k tomu, aby vyhověla přání svého otce a zasnoubila se. Ti dva se vlastně shodnou na jediné věci: že se zcela jistě, bez sebemenších pochybností, k sobě vůbec nehodí. Jenže když je Mary unesena z hradu Dunscaith a vzdaluje se na galéře sira Donalda, nemá baronet jinou možnost než vyrazit na záchrannou výpravu. Jeho plány se však hatí na každém kroku a Donalda i Mary čeká strhující boj o holý život. Nakonec je osud svede dohromady, ale Donald se musí vyrovnat s dilematem ozývajícím se v hloubi jeho duše: může zapomenout na své ideály a vyznat lásku hubaté dívce z Vysočiny?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Oldag
Originální název:

The Valiant Highlander , 2016


více info...

Přidat komentář

rampapa
14.06.2022 5 z 5

Krásný příběh. Knížka se mi moc líbila velmi ji doporučuji.

mariva
27.12.2019 3 z 5

Sice šlo opět o příběh ze skotské historie, které mám moc ráda, ale tentokrát byla kniha o hodně slabší než první díl série. Příběh byl vyprávěný dost chaoticky a dokonce i Angličané tentokrát nepůsobili tak hrozivě. Takže spíš odpočinkové čtení, pokud se člověk dokázal zorientovat, kdo je kdo.


modranka
28.02.2019 2 z 5

Možno je moje hodnotenie prísne, ale fakt nemôžem dať viac hviezdičiek. Hoci fabula novely nie je zlá, literárny jazyk je hrozný. Striedanie prítomného času s rozprávaním v jednom odstavci, dokonca v jednej vete ma dvíhalo z kresla. Zo slova *aye*, čo zrejme znamená áno som dostávala koprívku. A ako písala - hospodyňka - pri tejto vete aj mne vyprskla káva z úst. Veď posúďte samé, milé dámy: (cit.) Čelist jí klesla tak nízko, že se málem dotkla podlahy.
Pozn: príbeh patrí do jednej série, ale s predchádzajúcou knihou nemá nič spoločné. Pokojne čítajte ako samostatnú prácu.

Hospodyňka
16.02.2019 3 z 5

Obálka všechny naprosto odbourala. A jedna návštěva dokonce vyprskla kávu. Nicméně obsah byl milý, úsměvný příběh z dob, kdy se jim mohlo o vaně s horkou vodou, ve které já to četla...jen zdát.

Ditules
08.12.2018 3 z 5

Příběh červená knihovna, ale ta obálka je zlo všech zel. Jako když zkřížíte Legolase s Fabiem... :D

Štítky knihy

romance historické romance

Autorovy další knížky

Amy Jarecki
americká, 1961
2018  79%Neústupný horal
2019  79%Pohledný horal
2018  76%Udatný horal
2021  66%Lady a velitel

Kniha Udatný horal je v

Přečtených29x
Doporučených1x
Knihotéce48x
Chystám se číst5x
Chci si koupit1x