Učiť sa a vyhrávať

Učiť sa a vyhrávať https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/360721/mid_ucit-sa-a-vyhravat-RUU-360721.jpg 4 19 7

John Kavanagh vyrastal v Dubline. Bol to neduživý chlapec, ktorého často šikanovali. Keď raz dostal ťažkú bitku za to, že sa zastal bezbranného človeka, rozhodol sa, že sa naučí obrániť sám. Zakrátko našiel polorozpadnutý sklad, v ktorom začal trénovať. Stal sa jedným z prvých promotérov zápasov v zmiešaných bojových umeniach v Írsku. A jedného dňa do jeho telocvične vošiel sebavedomý mladík menom Conor McGregor… V tejto knihe John Kavanagh rozpráva pozoruhodný príbeh svojho života, ktorý je vo svojej podstate mapovaním prudkého globálneho záujmu o zmiešané bojové umenia. Kavanagh sa stal guru mladých mužov a žien zaujímajúcich sa o zdokonalenie v bojovom umení a získal povesť jedného z najlepších súčasných trénerov v tomto druhu športu. Popritom vykresľuje v knihe portrét Conora McGregora v jeho pádoch i najväčších triumfoch, ktorý v mnohých ohľadoch prináša prekvapujúce odhalenia. Kniha Johna Kavanagha UČIŤ SA A VYHRÁVAŤ je inšpirujúcou kronikou húževnatosti, disciplíny a triumfu nad nepriazňou osudu... celý text

Biografie a memoáry Sport
Vydáno: , Timy Partners
Originální název:

Win or Learn , 2016


více info...

Přidat komentář

___michal_
07.02.2022 4 z 5

Kniha cílená na fanoušky MMA. Příběh o tom, jak se John Kavanagh dostal k MMA, probojoval se k první vlastní tělocvičně i jak musel krotit divokého Conora. Pokud máte rádi bojové sporty, tohle by nemělo chybět ve vaší knihovně.

jan.para
28.11.2021 5 z 5

Jonh Kavanagh musí být velmi zajímavý člověk. Povinná kniha pro všechny fanoušky MMA.


KobraCSGO
22.08.2020 5 z 5

Kniha datuje začátky MMA v Irsku, a cestu Connora i dalších irských fighterů.

Azmodan
28.04.2019 2 z 5

Nevím, co jsem čekal, že dostanu. Možná životopis Conora, možná nějaké techniky tréninku, psychologii přípravy, možná nějaký vývoj MMA... Toho posledního se mi vlastně dostalo. John Kavanagh poměrně pěkně popisuje, jak se k MMA dostal, jak se vyvíjelo jeho podníkání v MMA a trošku jak pracoval s borci, které trénoval. Ta práce je tam psána velmi okrajově. Sám bych si dokázal představit kromě různých tréninkových technik i nějakou psychologii, rozbory soupeřů atd...to tam ale bohužel není. O Conorovi tam pár informací je, daleko více se mi o něm nicméně líbil dokument "Notorious" a tuhle knihu bych kvůli Conorovi nikomu určitě nedoporučil.

Co mi na knize vadí velice je její technické zpracování! Překladatel asi nebyl úplně profík. Z některých vět mám pocit, že by měli znít jinak, některé techniky by se asi překládat neměly (guard v bojovích sportech asi nění obránce... Trash talk bych určitě nepřeložil jako koště...) a skloňování jmen různých lidí by také bylo k zamyšlění (proč ne Aisling Daly nebo José Aldem (obě na straně 154), Artjom Lobovem (strana 200) - asi není potřeba to dělat za každou cenu, zejména když to člověk neumí!
Nějaký technický poradce by také nebyl na škodu, už jen proto, aby odladil co přeložit, co ne (myslím například z technik v MMA).
A ten počet chyb...pane bože! Laskavé bohyně připomínají telefonní seznam, jsou psány od kraje stránky k jejímu kraji a nemají odstavce, jen tečky v řádcích, mají okolo 850 stran a přesto je v té knize +- 5 chyb. Když otevřete tuto knihu na libovolné dvou stránce máte velkou šanci napočítat také +- 5 chyb. jako vátně?!!!!! Na to fakt nejsem zvyklý a kladu si otázku proč se na pulty dostane kniha v takovém technickém stavu...
Co třeba odstavce logicky odskakující tématem jeden od druhého oddělit vynechaným řádkem?
Prostě ne...téma bylo nové a byl to dárek, tak jsem to dočetl. Jinou knihu takhle technicky zpracovanou bych ale hodil do koše!
Za mě NE a to navzdory zajímavému, i když pro mě ne příliš do hloubky zpracovanému tématu!

hanakm
25.12.2018 4 z 5

Ideální kniha pro všechny fanoušky MMA a Connora. John K. popisuje v knize stručně svojí cestu MMA. Odhaluje zde i pár pikantností ze života s Connorem, avšak pro větší fanoušky nebo lidi, kteří sledují MMA a Connora trochu déle, to úplně převratné novinky nebudou. Za sebe mohu říct, že pro mě tato kniha byla nutnost, dozvěděl jsem se více o tom, jak John nahlíží na tréninkový proces, na svoje zápasníky atd... Myslím si, že John nezacházel do úplných podrobností, co se týče Connora z důvodů toho, že mu tím dal prostor, aby si to později popsal sám ve svojí knize. Budu tedy doufat, že se tam Connor trochu více poodhalí ve věcech toho, když byl např. v gangu až po souboj s Khabibem. PS: Nemůžu si pomoct, ale horší knihu, co se týče korektury a chyb, jsem nečetl. Divím se, že to takhle mohlo nakladatelství dát do tisku!

xxSmoldaxx
27.11.2018 4 z 5

Kdo se alespoň trochu zajímá o sport a tím více o bojové sporty, rozhodně by neměl váhat s přečtením knihy od Johna. Životní cesta nejen jeho, ale také Connora. Vše hezky popsáno bez nudnách detailů. Naopak nechybí zákulisní perličky jak z prostředí UFC, tak Connorova života.

Igor1311
23.07.2018 5 z 5

životná cesta renomovaného trénera mma a jedného z najznámejších zápasníkov súčasnosti Conora McGregora - Johna Kavanagha. Rozpráva o svojich začiatkoch, ako budoval scénu mma v írsku až po založenie známej telocvične SBG v Dubline. Výborne napísaný príbeh v prvej osobe nás zatiahne aj do zákulisia tohto športu, v ktorom k dosiahnutia absolutneho vrcholu je potrebné obetovať viac, ako by sme si mysleli.

Autorovy knížky

John Kavanagh
irská, 1977
2017  81%Učiť sa a vyhrávať

Kniha Učiť sa a vyhrávať je v

Právě čtených1x
Přečtených27x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce6x
Chystám se číst6x
Chci si koupit2x